Liepāja piesaka sevi kā naktsdzīves meka (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @chriswillistwit

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās pirmais Klubu Nakts Liepājā pasākums, kurā bija arī TVNET. Kādi bija mūsu iespaidi? Lasi tālāk!

Liepājā var ballēties

Liepāja ilgus gadus bijusi viena no retajām pilsētām ārpus Rīgas, kurai ir pieklājīga līmeņa naktsdzīve, kas neaprobežojas tikai ar vienu divām izklaides vietām. Deviņdesmitajos tur populārs bija mūziķa Igo atvērtais klubs «U.t.t.», savukārt divtūkstošo gadu sākumā atvērti «Big7» un Latvijas 1.rokkafejnīca. Tomēr par patiešām pievilcīgu ballēšanās vietu vēju pilsēta kļuva pēc «Šerifa» Luija Fonteina aktivitāšu sākšanas, un pēdējo pāris gadu laikā durvis vērušas divas uz populāro mūziku orientētas ballīšu vietas – Rīgā jau labi zināmā «Coyote Fly», kā arī «Red Sun Buffet». Jāpiezīmē, ka kopš vasaras šeit darbojas arī Rīgā atzītā kafejnīca «Illy».

No vietējiem gan dzirdēts, ka jau kādu laiku naktsdzīve Liepājā ir tāda pamirusi, tomēr pēc pieredzētā pagājušās nedēļas nogalē tik kategoriski domāt vis negribētos. Vispār vairāki no galvaspilsētā dzīvojošo draugu un paziņu loka pārmaiņas pēc ik pa laikam izvēlas pavadīt savu nedēļas nogali Liepājā, jo tur vienkārši ir patīkami uzturēties un iziet ārā. Arī citas Latvijas pilsētas būs tikai ieguvējas, ja tajās tiks domāts par to, kā nodrošināt saviem iedzīvotājiem kvalitatīvu izklaidi, jo iebraucēju, it īpaši, ja tie ir jaunieši, acīs pilsētas «leģendu» veido tieši sastaptie cilvēki. Un socializēšanās visvairāk notiek tieši izklaides vietās, kafejnīcās, koncertos utt.

Jāteic, ka piektdienas un sestdienas vakaru «pīķa stundās» (pēc pusnakts) turienes klubi bija diezgan piepildīti. Iespējams, to daļēji izskaidro fakts, ka iekšā tika visi un klubu nakšu aproču īpašnieki vismaz šajā ziņā lielas privilēģijas nebaudīja. No otras puses – varbūt tieši labāk, ja cilvēku ir vairāk.

Foto no klubu nakts liepajniekiem.lv

Piektdienas vakarā vislielāko interesi izraisīja vietējā projekta «Musiqq» koncerts «Coyote Fly» apmeklētājiem, kā arī Lienes Candy uzstāšanās bārā «Red Sun Buffet», savukārt «Fontaine Palace» koncertēja viesi no Itālijas - «Tasters». Turpat «Prison Bar» un «Fire Bar» uzstājās pārbaudītas vērtības – attiecīgi miksa meistars AG un «Latvian Blues Band». Tajā pašā laikā «Big 7» dīdžejoja Kaspar Kondrat un Daniell Mariash, bet 1.rokkafejnīcā – «Mr. Rally».

Sestdienas pārsteigums

Sestdienas vakara galvenais notikums bija pasaulslavenā dīdžeja Deivida Getas (David Guetta) dziesmu līdzautora un izpildītāja Krisa Vilisa (Chriss Willis) uzstāšanās Liepājas Olimpiskajā centrā, kas gan varēja pulcēt vairāk apmeklētāju. Kā pēcāk sarunās norādīja pasākuma organizatori,

daudzi līdz galam neizprata, kas ir šis izpildītājs, un, godīgi sakot, var vainot vienīgi sevi.

Viņa «balss» uzstāšanās bija ļoti patīkams pārsteigums. Galvenais iemesls tam bija speciāli šim koncertam sapulcinātā pašmāju mūziķu grupa, kas aptuveni mēneša mājasdarbu, sagatavojot dziesmas «dzīvajam» izpildījumam, paveica nevainojami. Raitis Aukšmuksts (bungas), Edgars Beļickis un Edgars Jass (taustiņi), Roberts Rasa (bass), Uldis Beitiņš (ģitāra), Tiago Loei (perkusijas) kopā ar Vilisu un viņu pavadošajām bekvokālistēm un nelielu devu elektronikas dekorācijām izklausījās pat ļoti aizraujoši un grūvīgi. Šāda kompānija bez problēmām varētu sarīkot ballīti arī pēc pusnakts kādā no lielākajiem pašmāju festivāliem. Jau mēģinājuma laikā no ASV atlidojušais Viliss neslēpa sajūsmu par pašmāju mūziķiem un pēc koncerta runājis par iespējām izvērst plašāku sadarbību arī nākotnē.

Pirmais gads aizvadīts godam un, lai arī par peļņu runāt, visticamāk, ir pāragri, nav šaubu, ka arī nākotnē Klubu nakts Liepājā kļūs par gaidītu pasākumu, kas piesaistīs uzmanību vēju pilsētai ne tikai vasaras, bet arī gada aukstajos mēnešos.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu