«Laternu stundā» - vieta, kur skan šlāgeris un roks (41)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja vēlies izdejoties pie dzīvās mūzikas un sajusties kā īstā zaļumballē, tad šī vieta ir tev! Tur, kur vienmēr saldi smaržo pēc šokolādes un mazās ieliņas izgaismo laternu gaisma, atrodas ēka (Brīvības ielā 109) viegli brūnā tonī. Tieši šeit nesen durvis vēra vaļā dzīvās mūzikas koncertbārs «Laternu stundā». Lai gan tas atrodas kādu gabaliņu no Vecrīgas, kur parasti pulcējas lielākas cilvēku masas, īpašnieku tas nesatrauc, jo pie šīs ēkas ir pieejama bezmaksas autostāvvieta un līdz «Laternu stundai» var nokļūt ar visu veidu sabiedrisko transportu.

Klubs var uzņemt līdz 500 apmeklētāju

Klubs «Laternu stundā» izceļas ar savu interesanto interjeru, kas ir vienlaikus mājīgs un tajā pašā laikā moderns, ar mīkstiem dīvāniem, kur relaksēties pēc trakām dejām vai vienkārši ērti iekārtoties un vērot koncertu. Maigās gaismu spēles, kas vienu vietu izgaismo, bet citu patur romantiskā ēnā, radot īpašu atmosfēru, vilina cilvēkus apmeklēt šo vietu vēl un vēl. Garā lete neraisa grūstīšanos pie bāra - tā ikviens brīvi tiks pie sava dzēriena, jo vietas pietiks visiem, gan tiem, kuri vēlas baudīt kādu alkoholisko kokteili, gan tādiem, kas vēlas atspirdzināties ar bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Sarunā ar vienu no koncertbāra īpašniekiem Jāni Viduskalnu uzzinām, ka interesantā interjera autore ir Līva Vīksna. Telpu izkārtojumā var pamanīt slaveno Laimas šokolādes «randiņpulksteni». Jā, tieši tādu pašu kā Vecrīgas centrā, kur parasti satiekas divas sirdis un iemīlas. Kas zina, varbūt tieši pie šā laikrāža sastapsiet savu īsto? Īpašnieks apgalvo, ka pulkstenis te stāv jau no iepriekšējiem laikiem, kad īsu brīdi šeit atradās klubs «Šokolāde», kā arī tas daļēji atsaucas uz to, ka blakus atrodas «Laimas» šokolādes fabrika.

Aiz durvīm nepaliks neviens, jo telpas ir ļoti plašas un spēj uzņemt līdz 500 atpūsties gribētāju.

Randiņpulkstenis
Randiņpulkstenis Foto: publicitātes

Nosaukuma meklējumi

Koncertbāra nosaukuma domāšana īpašniekam prasīja ļoti ilgu laiku, jo nezināja, kas derētu labāk, lai trāpīgi, dažos vārdos varētu aprakstīt bāra būtību. Tad kādu dienu īpašnieka dēls izteica frāzi «Laternu stundā», pat nezinādams Raimonda Paula slaveno dziesmu ar tieši šādu pašu nosaukumu. «Sapratu, ka tas varētu nostrādāt. Izveidoju aptauju, lai pārbaudītu, vai citiem arī patīk, bet pēdējais solis, kas bija nepieciešams, - bija jāsaņem akcepts no paša Raimonda Paula, lai nepārkāptu nevienu autortiesību likumu. Viņš piekrita, un tā izveidojās šis nosaukums,» tā TVNET pavēstīja Viduskalns.

«Laternu stundā»

Trakas ballītes, karstas dejas ir tas, kas raksturo šo vietu, jo katru nedēļas nogali uzstājas kāda pazīstama latviešu grupa. Vienu nedēļu, tas var būt īsts šlāgeris («Baltie lāči»), bet jau nākamo – roks («Credo»). Redzams, ka ir padomāts par katru apmeklētāju, lai ikviens var atrast sev tīkamo mūzikas stilu. Dziesmas, ko atskaņo bāra dīdžeji koncertu starplaikos, arī ir ļoti dažādas – 70 procenti skan latviešu mūzika, bet 30 - ārzemju.

Foto: publicitātes

Mūziķi jauc kokteiļus

Interesants fakts ir tas, ka, aizejot uz kādu no koncertiem, ir iespēja redzēt mūziķus uz skatuves ierastajā ampluā un arī aiz bāra letes, jaucot kokteiļus kopā ar profesionāliem bārmeņiem 30 minūtes pēc pirmā mūziķu nospēlētā «taima». Ko tu teiktu, ja dzertu kokteili, ko tev uzjaucis kāds no taviem mūzikas elkiem?

Runājot par cenām, tās daudz neatšķiras no līdzīgās vietās ierastajām. Populārākie kokteiļi maksā Ls 3,25. Pie bāra ir iespējams iegādāties dzērienu ar bāra nosaukumu «Laternu stundā»; tas sastāv no džina, Allažu ķimeļa, persiku liķiera, citrona sulas un cukura sīrupa, kas būs labs iesākums trakai ballītei. Tā cena ir 5 lati. Ja apmeklētājs ir atnācis uz kādu mierīgāku koncertu un vēlas baudīt labu vīnu, tad vienas glāzes cena ir 3 lati. Tiem, kas izsalkuši, ir iespēja iegādāties kādu no trīs piedāvātajām (siera, augļu, gaļas) platēm, kuru cena ir 10 lati.

Jāpiebilst, ka šīs trakās balles un dzērienus iespējams baudīt katru piektdienu un sestdienu no plkst. 20 līdz 04 rītā. Vienīgais noteikums - tev jābūt vismaz 21 gadu vecam. Ieejas maksa pasākumos svārstās no Ls 3 līdz Ls 5.

Ja vēlies apmeklēt koncertbāru «Laternu stundā», tuvākais pasākums notiks jau šovakar, 25. janvārī, kad uzstāsies kantrī grupa «6. jūdze».

Ja vēlies uzzināt arī par citiem pasākumiem, meklē tos kroga mājas lapā.

www.laternustunda.lv

Foto: publicitātes
Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu