Ledus skulptūru festivālā triumfē ārzemju mākslinieki (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Visu pagājušo nedēļas nogali Jelgavā norisinājās jau 15.ledus skulptūru festivāls, kurā simpātijas šoreiz lielākoties izpelnījušies ārvalstu tēlnieku darbi.

Apaļo gadadienu atzīmējošais festivāls notika no piektdienas līdz svētdienai un kā novēroja TVNET, tad visās trijās dienās izpelnījās visai lielu jelgavnieku, kā arī pilsētas viesu interesi.

Žūrijas simpātiju balvu ieguva Vadims Polins no Krievijas ar darbu «Leduspuķe», kā arī latvietes Ineses Valteres-Ūlandes un lietuvieša Donāta Mockus skulptūra «Tikšanās ar mēnesi».

Lietuviešu skulptors par sevi atgādināja arī individuālajā sacensībā iegūstot pirmo vietu (ar darbu «Melns un balts») un aiz sevis atstāja krievu Alekseju Verbitski («Lidinoties virs viļņiem»), kā arī britu Metjū Fosteru («Saules gredzeni»).

Komandas skulptūru kategorijā par labāko tika atzīts Krievijas tēlnieku Andreja Molokova un Sergeja Tčelebrovska darbs «Meitene uz mēness».

Otrajā vietā ierindojās lietuvieši Vitautas un Ķestutis Musteiki ar «Iesaldēto kaucienu», savukārt trešo vietu ieņēma vietējais Kārlis Īle, kurš kopā ar Vili Matuli bija autori darbam «Pieskaries saulei».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu