Mārgareta Atvuda “Realitātes šovs”. (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds “Atēna” sērijā “Atēnas klubs” laidis klajā jau piekto kanādiešu rakstnieces Mārgaretas Atvudas grāmatu – stāstu krājumu “Realitātes šovs”, kuru no angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Kāds atradums purvā pieliek punktu mīlas romānam; bijušā mīļākā sievai tiek nosūtīta baisa dāvana; gleznās spokojas pazudušas meitenes rēgs... Šie desmit stāsti ieved mūs pazīstamajā Atvudas teritorijā, atklāj iracionālas uzvedības loģiku un daudzos sarežģītos slāņus, kas slēpjas ikdienas dzīves dzīlēs. Ārzemju preses atsauksmes “Atvuda ir izcila rakstniece, kas dziļi izprot cilvēku psiholoģiju, raksta brīnišķīgā, klusinātā stilā un, galvenais, ietver savā skatienā tik plašu apvārsni.” (Merilina Frenča) “Visam, ko viņa ietērpj vārdos, ir bagāts saturs un svars.” (“Daily Telegraph”) “Lasītājam rodas pārliecība, ka Atvuda ir visā pilnībā iejutusies savu varoņu emocionālajā dzīvē, visā pilnībā izpratusi viņu sirdi un iztēli.” (“Publishers Weekly”) “Gandrīz ikvienā no šiem desmit stāstiem pagātne iejaucas tagadnē – satraucošā, nereti biedējošā veidā, tādējādi radot noslēpumainības gaisotni pat visikdienišķākajās cilvēku attiecībās.” (“New York Times Book Review”) “Virtuozs prāta asums un ne ar ko nesajaucams stils. Šajos stāstos skan dzejnieces Atvudas balss.” (“Chicago Tribune”)

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu