Muzeju naktī tulkos sapņus Raiņa un Aspazijas mājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://memorialiemuzeji.lv/

Interneta žurnāls Satori.lv Muzeju naktī 18.maijā pulcēs sapņotājus uz naksnīgi zinātnisku konferenci Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30.

«Satori zaļie sapņu stāsti: zinātniska nakts konference par sapņu dabu» noritēs neierastā gaisotnē, kur tiks prezentēta «Mazo sapņu grāmatiņa», tulkoti Raiņa sapņi un Satori.lv autori dalīsies ar nosapņoto.

Muzikālu pavadījumu 1001 nakts noskaņās solījis radīt Raimonds Tiguls hanga un ūda duetā ar Ivaru Hermani.

Jaunākie sapņotāji tiks aicināti uz bērnu konferenci jau plkst. 19.00-21:00, kad notiks «Mazo sapņu grāmatiņas» atvēršana. Tajā savus sapņus aprakstījuši Satori.lv jaunākie autori vecumā līdz desmit gadiem. Krāsojamās grāmatas ilustrācijas veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, un to bez maksas varēs saņemt ikviens Raiņa un Aspazijas mājas viesis. Kopā ar bērniem muzikāli sapņos Raimonds Tiguls.

21.00-22.00 Rainis lasīs savu sapņu pierakstus. Diskusijā par šo sapņu iespējamajiem tulkojumiem iesaistīsies psihoterapeits Ansis Jurģis Stabiņģis un literatūrzinātniece Janīna Kursīte.

22.00-00.00 savus sapņus lasīs un stāstīs Satori autori.

Visa vakara garumā Aspazijas istabiņā sapņu tulks aicinās ikvienu apmeklētāju saņemt skaidrojumu nosapņotajam, bet muzeja saimniece Gaida Jablovska iepazīstinās viesus ar Raiņa un Aspazijas dzīvokļa noslēpumainākajiem stūrīšiem.

Viesi aicināti ņemt līdzi groziņus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu