Mežaparkā mēģinājumā vairākiem koristiem kļuvis slikti (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Mežaparkā mēģinājuma laikā vairākiem Dziesmu un deju svētku kopkora dalībniekiem kļuvis slikti. Gaisa temperatūra šodien Rīgā pakāpusies līdz 29 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Nepilnas stundas laikā palīdzība bijusi nepieciešama aptuveni sešiem Dziesmu un deju svētku koristiem, novēroja aģentūra LETA. Iespējams, tieši karstais laiks radījis veselības problēmas dalībniekiem, jo mēģinājums notiek atklātā saulē.

Kā ziņots, svētku rīkotāji dalībniekus nodrošina ar dzeramā ūdens piegādi, kā arī Mežaparkā un Daugavas stadionā dežurē mediķi, kuri nepieciešamības gadījumā sniedz medicīnisko palīdzību. Tāpat Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta automašīnas šodien Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā Dziesmu un deju svētku dalībniekus veldzē ar ūdeni.

Lai svētku dalībniekiem fiziskā slodze karstajā laikā neveicinātu pārkaršanu vai esošu slimību saasināšanos, NMPD mediķi aicina ievērot vairākus drošības pasākumus. Pirmkārt, karstajā laikā vēlams atveldzēties ar vēsu, viegli mineralizētu ūdeni, nevis ar saldinātām limonādēm un enerģijas dzērieniem. Iedzertā šķidruma daudzumu karstās dienās būtu jāpalielina, turklāt svarīgi padzerties, vēl pirms parādās slāpes.

Uzturoties tiešos saules staros, jālieto galvassega. Nevajadzētu aizmirst arī par aizsargkrēmu, lai pasargātu ādu no saules apdegumiem. Uzturoties saulē, ik pa laikam vajadzētu atrast brīdi ieiet ēnā vai labi vēdinātās telpās atvēsināties. To vajadzētu darīt arī tad, ja tiek izjusts nogurums.

Svarīgi svētku dalībniekiem ir arī pēc mēģinājumiem veltīt pietiekamu laiku atpūtai un mieram nakts stundās, lai atgūtu spēkus un enerģiju.

    Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu