Pieci.lv piedāvā «The Sound Poets» dziesmas maratonu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pieci.lv jaunais kanāls «5 ATKLĀJUMI» un tā dzinējspēks Toms Grēviņš atklās Latvijā pirmo dziesmas «maratonēšanu», kas norisināsies 7.septembrī plkst. 20 «Baltās nakts 2013» ietvaros, TVNET informēja Pieci.lv vadītājs Kārlis Dagilis.

«Maratonēšanas» ietvaros Latvijas Radio 1. studijā Doma laukumā šā brīža aktuālākā Latvijas grupa

«The Sound Poets» izpildīs vienu no savām dziesmām «Nāc līdzās» sešu stundu garumā.

Iedvesmojoties no pavisam jauna kultūras virziena pasaulē, ko tikko ir sākuši arī zināmi mūziķi Jay-Z un «The National», «The Sound Poets» sadarbībā ar Pieci.lv un Latvijas Radio piedāvā piedalīties dziesmas «maratonēšanā».

Jau no plkst. 20:00 un līdz pat plkst. 02:00 aicinām klausītājus atklāt sev no jauna sajūtas, kādas dziesma var radīt atkarībā no laika, vietas un cilvēkiem visapkārt. Dziesma tiks atskaņota vairākās versijās, piedaloties dažādiem viesmāksliniekiem. Klausītāji nepārtraukti atradīsies kustībā, tādējādi nespējot paredzēt, kādu dziesmas versiju viņi būs līdzatklājuši.

Jaunais kanāls «5 ATKLĀJUMI» tika izstrādāts kā paliekošs papildinājums šīs vasaras Positivus festivāla radītajai interneta aplikācijai PIECI.LV. Kanālam jaunākos mūzikas atklājumus atlasīs Toms Grēviņš.

Latvijas Radio 1.studija ir viena no labākajām ierakstu studijām Baltijā, kuru izmanto arī pasaules klases mākslinieki. Skaņu ierakstu studijas, fonotēkas un Latvijas Radio darbinieku augsto sniegumu un profesionalitāti novērtējuši un ierakstus pie mums veikuši tādi izcili mākslinieki kā dziedātāji Intars Busulis, Linda Leen, perkusionists Rihards Zaļupe, Inta Teterovska vadītais koris «Balsis», grupas «Cosmos», «Melo-M», arī «Prāta Vētra» u.c. Ar Latvijas Radio atbalstu tiek izdoti gan klasiskās mūzikas ieraksti, gan inovatīvi mūzikas projekti latviešu kultūras popularizēšanai un tās attīstības veicināšanai.

Uzgriez un ir!

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu