Fotoreportāža: Naktis bez sapņiem - Baltās naktis (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Strauji minot velosipēda pedāļus, apskriets pirmais mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2013» aplis. Grūti iedomāties labākus laika apstākļus, lai kopā ar ģimeni vai lepnā vientulībā baudītu Rīgas kultūras dzīvi naktī. Sestdienas vakarā pūš patīkams, vasarīgs vējš, tiesa, kāds siltāks džemperis vai jaka gan jāpaķer līdzi, lai Daugavas dzestrais vējš nākamajā rītā nesagādā kādus nepatīkamus pārsteigumus. Šogad (pasākums notiek jau astoto gadu) līdzās Vecrīgai, Rīgas centram, Spīķeru kvartālam, Miera ielai, VEF teritorijai un Pārdaugavai «Baltās nakts» aktivitātes notiek arī Sarkandaugavā, Teikā, Šmerlī un Vecmīlgrāvī.

Piedāvāju īsu reportāžu ar tvītiem no atsevišķiem aktuālajiem punktiem, kā arī TVNET fotogrāfa Edgara Kalmēna pirmos vizuālos iespaidus - fotogaleriju no «Baltās nakts 2013» (galerija tiks papildināta nakts gaitā). Lieto tēmturi #baltanakts un piedalies!

Izbraucot cauri Vecrīgai, gar Doma baznīcu, jau ap plkst. 19 cilvēki pulcējās Doma dārzā, lai baudītu divas performances, kurās apvienota laikmetīgā deja un kokļu mūzika, savienojot tradicionālās un mūsdienu vērtības. Horeogrāfe O.Žitluhina pati personiski uzrunāja interesentus, aicinot ieņemt ērtākās vietas.

Pa ceļam uz Spīķeriem veiksmīgi iemēģināts jaunais veloceliņš un, saulei rietot, degunā jau sāk durties ceptas gaļas un Centrāltirgus savdabīgā smaržu palete. Patīkams pārsteigums mūs sagaida Laikmetīgās mākslas centrā «kim?», kur publikai pieejamas vairākas izstādes - Kristapa Epnera personālizstāde, Ojāra Pētersona «Oranžais stūris» un Oļas Vasiļjevas izstāde «Cinq à Sept», kā arī pašmāju indīdisko apvienības «Martas asinis» deju ritmi. Grupa šovakar bija spiesta izlīdzēties bez bundzinieka, taču šis defekts oriģināli atrisināts kā efekts - Aigars Valdmanis ar savu bungu komplektu sinhroni spēlējot ritmu, piedalījās koncertā uz video ekrāna.

Grupas dziesma «Naktis bez sapņiem» noteikti varētu kļūt par šā vakara oficiālo «Baltās nakts» himnu.

Turpat pāri ielai Centrāltirgus sakņu paviljonā risēja projekti «Skaņu sakne» un «Acīmredzamā vārda brīvība», kuru laikā norisinās atraktīvāko jauno Latvijas grupu koncerts, kā arī audumu apdrukāšana, bet Kultūras telpā ēdinātavā «371» - «Atvērto skaņu tirgus». Interesanti bija vērot mūziķu uzstāšanos burkānu saišķu un seleriju lapu fonā. Gaumīga koncepcija.

Pametam likteņupes labo krastu un dodamies uz Botānisko dārzu, kur kafejnīca «Šķūnis» sadarbībā ar foto entuziastiem ISSP visus aicina piedzīvot ko citādāku. Pasākuma programmā - Botāniskā dārza šķūnī, uz kuru ceļš izgaismots ar svecītēm, bija skatāmas šā gada ISSP vasaras skolas darbu foto projekcijas, vieglu noiza skaņu pavadībā. Vēlāk turpat varēs novērot dažādu augu attīstības procesus videoinstalācijās, kā arī dzirdēt sen nedzirdētu grupu – «Das Sonntags Legion».

Kopumā Baltajā naktī pilsētā vērojami 57 projekti. Laiks ir ideāls, lai dotos ielās. Uz priekšu!

Lieto tēmturi #baltanakts un seko jaunumiem Tviterī.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu