«Omas briljants» - šī brīža «karstākā» izklaides vieta Vecrīgā (110)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Nepilna gada laikā par stabilu vērtību Rīgas naktsdzīvē kļuvusi Audēju ielā 7 esošā izklaides vieta, kas pirmajā brīdī asociējas ar vecmāmiņas pūra lādi, taču, paviesojoties tur, visi ar nosaukumu saistītie stereotipi ātri vien pagaist. «Omas briljanta istaba» šobrīd ir pamatoti viena no «karstākajām» galvaspilsētas ballīšu vietām.

Šķiet, tādu popularitāti kāds no «atšķirīgajiem» Vecrīgas klubiem nav piedzīvojis kopš «Pulkvedim neviens neraksta» ziedu laikiem. «Omas briljants» savā vienkāršībā un nepretenciozitātē izgriež pogas ambiciozākiem galvaspilsētas naktslokāliem.

Izklaides vietas panākumu atslēga ir mājīgais iekārtojums un divos stāvos esošās telpas, no kurām katrā gandrīz vienmēr kaut kas notiek. Interjers iekārtots atbilstoši nosaukumam – pavisam iespējams, ka daudzas no šeit redzamajām lietām kādreiz bijušas arī tavas omes dzīvesvietā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Klubam ir trīs galvenās istabas. Pirmajā stāvā esošā Bāra zāle ar nelielo deju placi, kas (labā nozīmē) atsauc atmiņā Briāna ielas «Piena» iekārtojumu, ir lielākā ballēties gribētāju bāzes vieta – var atlaisties ērtajos «Omas» dīvānos vai arī ļauties mūzikai dīdžeja pavadībā.

Ja ir vēlme baudīt mazliet mierīgāku atmosfēru un nodoties sarunām, tad, izejot cauri bāram, var nonākt Kino zāles priekštelpā un pēc tam arī pašā Kino zālē. Tomēr, mūsuprāt, vislielākais omas «briljants» ir otrā stāva Guļamistaba, kurai, iespējams, varētu piešķirt titulu kā vienai no vismājīgākajām Rīgas centra izklaides vietu telpām.

Interjera ziņā tas, protams, nav nekas neparasts vai iepriekš neredzēts, tomēr lielie pusapļa formas logi, kā arī zemie griesti, ērtie dīvāni un krēsli uzbur neticami jauku gaisotni. Nedēļas nogalēs tieši šajā vietā nereti sarosās vislielākās ballītes.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Runājot par muzikālo noformējumu, te, visticamāk, nedzirdēsiet klubos ierasto Top 40 formātu, bet gan dīdžejus, kas «rok» mūziku no daudz dziļākiem krājumiem. Fanks, souls, džezs, regejs un indie no pašmāju melomānu kolekcijām. Tāpat, kā TVNET jau ir pārliecinājies, «Omā» regulāri notiek arī dažādi dzīvie koncerti, piemēram, grupas «Mellendig» nesenā uzstāšanās par godu jaunā albuma izdošanai.

Paviesojoties tur vairākkārt, «Omas briljants» rada visādā ziņā ļoti demokrātiskas un gaumīgas izklaides vietas iespaidu. Lai arī «Omas briljanta istabai» ir durvju sargi, līdzšinējā pieredze liecina, ka klubā izteiktas feiskontroles nav – tiek vien pieskatīts, lai valdītu patīkama gaisotne.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Klubā nav ieejas maksas, bet dzērienu cenas, kā arī bāra sortiments būtiski neatšķiras no Vecrīgas piedāvājuma (aptuveni 3 Ls par kokteili). Tiem, kas te vēl nav iegriezušies, bet grasās to darīt, jāņem vērā, ka norēķināties ar karti iespējams, sākot ar 5 Ls. Ja gadās ienākt te dienas laikā, der zināt, ka no plkst. 15:00 ir iespējams nobaudīt īpašo virtuves piedāvājumu.

No tuvākajiem pasākumiem vērts izcelt 26. oktobrī notiekošu pašmāju jazz/fusion kolektīva «Very Cool People» un grupas «PeR» solista Ralfa Eilanda kopīgo uzstāšanos - tas būs pirmais no «Very Cool Omas Funk» sesiju koncertiem. Tāpat šajā nedēļas nogalē (19. un 20. oktobrī) interesenti var apmeklēt arī pasaules līmeņa dejotājas Heteres Kornelas stepa meistarklases, kā arī deju grupas «Soul Tap» koncertu. Vairāk informācijas šeit:

Stepa meistarklases "Omas Briljantā"

Komentāri (110)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu