Grāmatu ķēdes dalībnieku skaits bija dubultojies (92)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien notikušās akcijas «Grāmatu draugu ķēde» dalībnieku skaits bija divreiz lielāks nekā pieteikušos cilvēku daudzums, šorīt intervijā Latvijas Radio pieļāva «Nodibinājuma «Rīga 2014»» pārstāve Aiva Rozenberga.

Lai no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno mājvietu - Gaismas pili - roku rokā nodotu grāmatas, bija pieteikušies 15 tūkstoši cilvēku. Cilvēki piedalījās pasākumā, spītējot salīdzinoši lielajam salam.

Daudzi grib piedalīties

«15 tūkstoši bija oficiāli pieteikušies grāmatu ķēdei, mēs redzējām dabā, ka šie 15 tūkstoši, manuprāt, dubultojās, jo cilvēki vienkārši nāca klāt un tie, kas bija atnākuši paskatīties, beigās piedalījās ķēdē,» stāstīja Rozenberga.

Ārvalstīs vēlas pārņemt pieredzi

Viņa norādīja, ka dalībnieku skaits nav pats nozīmīgākais. Svarīgāks ir fakta unikālums un vēsturiskums un tas, ko tas atstāj mums pašiem. To fiksēja ne tikai Latvijas mediji, bet arī ārvalstu žurnālisti. Piemēram,

saņemts zvans no Vācijas, kur izteikta vēlme pārņemt Rīgas pieredzi.

TVNET jau ziņoja, ka akcija «Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde» sestdien bija viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas atklāšanas pasākumiem.

Komentāri (92)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu