Lords Atenboro: Amerikā filmas bez vardarbības nav vajadzīgas .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Oskara” laureāts Lords Atenboro paudis sašutumu par to, ka Amerikas kino izplatītāji nav mācējuši attiecīgi virzīt tirgū viņa jaunāko filmu “Pelēkā pūce” (“Grey Owl”), jo tajā nav ierastās vardarbības devas.

"Pelēkā pūce" ir liriska drāma, kuras pamatā ir reāls 30. gadu trapera dzīvesstāsts. Galveno lomu tajā atveido īru aktieris Pīrss Brosnans, kura līdz šim slavenākā loma ir Džeimss Bonds. Filmas kopējais budžets pārsniedza 20 miljonus mārciņu, un Apvienotās Karalistes kinoteātros tā parādīsies tikai novembrī. Amerikas izplatītāji turpretī pilnībā lieguši lentei kino tirgu, uzreiz atvēlot to videonomai. Intervijā BBC Radio 4 septiņdesmit septiņus gadus vecais Atenboro norādījis, ka Holivudā vairs neprot atrast vietu filmai, kurā nedominē sekss un asinsizliešana. “Viņi saka, ka nezina, kā to pārdot. Tā viņi grib teikt, ka filmā nav pietiekami daudz priekšnoteikumu komerciālai veiksmei.” Lordam neesot nekas pret seksa epizožu iekļaušanu filmās, ja vien tiek dota attiecīga norāde. Turpretī vardarbības sakarā no viņa neesot vērts gaidīt kompromisu. Lords Atenboro kinematogrāfā strādā jau ilgāk nekā 40 gadus. Šai laikā viņš ir radījis tādus šedevrus kā “Gandijs” un “Brīvības sauciens”, kas viņam atnesuši “Oskarus”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu