Top10 mini zoo Latvijā, ko vērts apmeklēt ar bērniem (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

TVNET iesaka desmit mini zoodārzus, ko ar bērniem apmeklēt brīvdienās. Dzīvnieciņus ir iespēja gan samīļot, gan pastaigājoties, izbaudīt svaigu gaisu kopā ar ģimeni.

 
Foto: AP/ScanPix

Minizoo «Lejnieki»

Minizoo ar dažādiem mājdzīvniekiem un eksotiskām dzīvnieku sugām, to vidū Šetlandes poniji, baibaki, peruāņu minicūkas. Sevišķs zoo lepnums ir putnu dārzs, kurā sastapsiet vairākas putnu sugas - Jakobīnes baložus, pāvus, fazānus un citas.

Minizoo «Lejnieki»

 
Foto: zakisi.lv

Dzīvnieku dārzs «Zaķīši»

Dzīvnieku dārzs piedāvā atpūsties pļavā ar pieradinātiem un brīvā dabā esošiem trusīšiem, instruktoru vadībā jāt ar zirgiem, apskatīt daudzus citus dzīvniekus, un ir pieejami vairāki ezeri gan makšķerēšanai, gan braucieniem ar laivām.

Dzīvnieku dārzs «Zaķīši»

 
Foto: viss.lv, publicitātes foto

Atpūtas komplekss «Rakši»

Komplekss piedāvā apskatīt lamas, kamieļus un alpakas. Ir iespēja arī ar lamām doties pastaigās, izjāt ar kamieļiem.

Atpūtas komplekss «Rakši»

 
Foto: publicitātes

Minizoo «Dobuļi»

Dobuļi atrodas 34 km no Rīgas. Minizoo ir iespēja apskatīt dažādus mazos dzīvniekus: pudurcūciņas, trušus, kazas, aitas un ponijus, kā arī eksotiskos dzīvniekus un dažādas putnu sugas.

Minizoo «Dobuļi»

 
Foto: AP/ScanPix

Minizoo «Salmiņi»

Zoo piedāvā apskatīt strausus, ponijus, ķengurus, pudurcūciņas, trušus, vistas, papagaiļus. Minizoo arī piedāvā izjādes ar zirgiem un ponijiem. Ir iespēja arī iegādāties mīļdzīvniekus, dekoratīvos putnus un trušus.

Minizoo «Salmiņi»

 
Foto: publicitātes

Zitas minizoo «Bērzkalni»

Limbažu novada Limbažu pagasta «Bērzkalnos» saimniece Zita vairāku gadu garumā pie sevis izveidojusi minizoo. Šeit var aplūkot vairāk nekā 20 šķirņu vistas, vairāk nekā 10 šķirņu trušus, fazānus, pāvus, sprogainas zosis, vairāku šķirņu baložus, visīstāko pundurruksi, aitu ar četriem ragiem, vismazākos ponijus Latvijā un ca de bou šķirnes suņus.

Zitas minizoo «Bērzkalni»

 
Foto: mezavairogi.lv

Mežavairogu dzīvnieku patversme un mājas zoo

Ja vēlies apskatīt vai adoptēt kādu dzīvnieciņu, dodies uz Mežavairogu mājas zoo Ķekavas novadā. Tur ir iespēja apskatīt vilkus, lapsas, seskus, lāčus, mežacūkas, sivēnus un citus dzīvniekus.

Mežavairogu dzīvnieku patversme un mājas zoo

 
Foto: publicitātes

Minizoo «Rozīte»

Minizoo «Rozīte» ir eksotisko putnu un pundurdzīvnieku privātā kolekcija, kuru kopējais skaits ir 200. Minizoo atrodas Rēzeknes novadā. Tur ir sastopami ļoti eksotiski un interesanti dzīvnieki: alpakas, pundurkazas, ķenguri, pudurcūkas, pudurauni un citi.

Minizoo «Rozīte»

 
Foto: publicitātes

Mini zoodārzs Audriņu pagastā

Mini zoodārzs Audriņu pagastā atrodas Rēzeknes novadā. Tur ir iespēja apskatīt kazas, pīles, ponijus, lamas un citus dzīvniekus.

Mini zoodārzs Audriņu pagastā

 
Foto: Z/S "Saulītes"

Savvaļas dzīvnieku dārzs «Saulītes»

Aizkraukles novadā gleznainā vietā pašā Daugavas krastā atrodas savvaļas dzīvnieku dārzs «Saulītes». Aptuveni 30 ha platībā ir izveidots savvaļas dzīvnieku dārzs ar dambriežiem un mežacūkām, fazānu māja, lieliskas atpūtas un pastaigu vietas, bērnu rotaļu laukumi un sporta laukumi (volejbols, futbols).

Savvaļas dzīvnieku dārzs «Saulītes»

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu