"Miss Universe Latvija 2006" Sanita Kubliņa (76)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkurss "Miss Universe Latvija" noris jau otro gadu. 5. aprīlī desmit burvīgu meiteņu konkurencē, apsteidzot rīdzinieces, jūrmalnieces, daugavpilieti un smiltenieti, kroni un iespēju pārstāvēt Latviju konkursā "Miss Universe 2006" ieguva 21 gadu vecā siguldiete Sanita Kubliņa.

1,76 m garā meitene ar ķermeņa proporcijām 93–67–94 apgūst vizuālā tēla stilistes amatu Birutas Mageles starptautiskajā stilistu un fotogrāfu skolā.

Par sevi portālā "draugiem" viņa raksta: "Aiz apburošās, mierīgās eņģeļa ārienes ES slēpju savu indīgo raksturu un nebūt ne labākās tikumiskās īpašības. Jūtīga, sentimentāla un pat devīga, bet tikai pret tiem, kurus ES bezcerīgi MĪLU!!! Mans mākslotais nesatricināmais miers var ātri pārvērsties scēnā ar trauku dauzīšanu pret citu galvām.. DANGER... Sieviete dieviete — sieviete velns!"

Nu "sieviete velns" saņēma ne vienu vien labumu: 500 eiro naudas balvu, ceļojošo kroni, divu nedēļu apmācību programmu Venecuēlā, modes mākslinieces Natālijas Jansones darinātu tērpu, iespēju mēnesi trenēties klubā "Joker" un kosmētikas dāvanu komplektu no "MaxFactor", kā arī iespēju kronēšanas nakti pavadīt viesnīcas "Radisson SAS" numurā.

Tagad Sanita tiks rūpīgi gatavota grandiozajam pasākumam "Miss Universe 2006", kas notiks Meksikā vai Brazīlijā, vai Krievijā, vai Urugvajā. Fināla pasākumu ik gadus vēro aptuveni 800 miljoni TV skatītāju visā pasaulē, tāda iespēja šogad būs arī Latvijā dzīvojošajiem.

Par pasākuma norisi Apgūt smalkas manieres daiļavai palīdzēs etiķetes un protokola eksperte Irma Kalniņa, kas pret šo konkursu izjūt lielu nostaļģiju. "Atceros, ar kādu jūsmu vīrieši manā ģimenē to vēroja. Nekad nebiju cerējusi, ka pēc 40 gadiem varēšu būt skaistumkonkursa žūrijā. 1963. gadā "Miss USA" titulu ieguva latviete Mārīte Ozers, kas pēc tam salīdzinoši veiksmīgi startēja arī konkursā "Miss Universe". Ar viņu mēs pastāvīgi sazināmies," atklāj Kalniņa.

"Miss Universe Latvija" kroņa saņemšana, viņasprāt, ir pirmā fāze. Pēc tam sākas īstais apmācības laiks. Lai cik izsmalcināta būtu konkursante, ir nianses, kas nevar būt iedzimtas un kuras jāpielāgo. Lai gan katra dāma ir īpaša un savā ziņā karaliene, ne visas zina, ka tronī sēdēt sakrustotām kājām nav pareizi. Konkursu vēroja arī Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, lai gan viņš nebija žūrijas loceklis, bet vienkārši baudīja vakaru, jo vērtētāja šoreiz bija viņa kundze Irma. "Bija interesanti, esmu šāda veida pasākumu redzējis arī ASV. Man prieks, ka Latvija piedalās," secina Kalniņš.

Taču neveiklību, kāda bija manāma uz skatuves, varēja saskatīt ar neapbruņotu aci, kaut arī pasākuma vadītāji — mūziķis Intars Busulis un TV seja Sindija Vilde — darīja ko varēja, lai smīdinātu prasīgo publiku un mazinātu satraukumu desmit skaistuļu sejās. Latvijas institūta direktors to skaidro ar pasākuma salīdzinoši neseno vēsturi Latvijā. "Man ļoti patika, kā pasākumu vadīja Busulis. Ja šur tur kaut ko norauj, tas nekas — tas taču ir izklaides pasākumus. Nevēlam tak jaunu valdību," smejas Kalniņš, kurš tā arī neatklāja savu favorīti.

Skaistuma konkursu "Miss Universe" rīko kopš 1952. gada. Ik gadu 81 dalībniece kļūst par savas valsts vēstnesi pasaulē un sacenšas par "Miss Universe" kroni.

Grandiozais konkurss piesaista aptuveni 800 miljonus televīzijas skatītāju vismaz no 170 pasaules valstīm. Parasti kronēšana notiek pasaules eksotiskajās vietās. Uz šā gada konkursa norisi pretendē Meksika, Brazīlija, Urugvaja un Krievija. Pērn maijā "Miss Universe" norisinājās Taizemē, un tajā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas pārstāve — Ieva Kokoreviča, kas ieguva septīto vietu.

Komentāri (76)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu