Uz koncertu «Dejo lieli, dejo mazi» aicina TDA «Teiksma»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

23. maijā deju koncertā «Dejo lieli, dejo mazi» Ķīpsalā visā krāšņumā iemirdzēsies latviešu tautas tērpi un deju raksti, ko izdejos XXV Dziesmu un XV Deju svētku Lielās balvas ieguvējs – Tautas deju ansamblis «Teiksma». Koncertā piedalīsies arī bērnu deju kolektīvs «Teiksmiņa», TDA «Teiksma» studija un vidējās paaudzes deju kolektīvs «Teiksma». Koncerta sākums plkst. 19.30.

Dažādu paaudžu dejotāji vienosies kopīgā dejas solī, lai izdejotu krāšņākās «Teiksmas» «zelta fonda» dejas, tostarp Jāņa Ērgļa horeogrāfijas «Es izjāju Prūšu zemi», «Baltu puķu guni kūru» un «Es redzēju jūriņā(i)», gan arī pavisam jaunas, vēl neredzētas dejas no šovasar gaidāmā dejas uzveduma «Lec saulīte!» Mežaparkā. Skatītāji sastapsies arī ar tām dejām, kuras TDA «Teiksma» dejoja XV Deju svētku fināla skatē, kļūstot par labāko jauniešu deju kolektīvu Latvijā. Savukārt «Teiksmiņas» izpildījumā varēs redzēt jaunas dejas, kas ietvertas 2015. gada Skolēnu dziesmu un deju svētku repertuārā.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – horeogrāfs un TDA «Teiksma» vadītājs Jānis Ērglis teic: «Šajā vakarā ikviens teiksmietis vēlas dalīties savā dejas priekā ar visiem, kam patīk latviešu tautas dejas. Ceru, ka tradicionālais sezonas noslēguma koncerts Ķīpsalā ikvienam koncerta skatītājam sagādās daudz prieka un arī kājas nevilšus kustēsies līdzi mūsu dejotāju danču soļiem!»

Gan lielie, gan mazie dejotāji ir guvuši atzinību un skatītāju mīlestību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām jau daudzu gadu garumā. TDA «Teiksma» pērnā gada lielākais sasniegums – uzvara XV Deju svētku fināla skatē, savukārt VPDK «Teiksma» ir XV Deju svētku augstākās pakāpes laureāts. Arī BDA «Teiksmiņa» pērnajā gadā plūca laurus un guva milzīgus panākumus – I starptautiskajā deju konkursā Pēterburgā kolektīvs ieguva pat vairākas godalgas: 1. vietu, skatītāju simpātiju balvu, godalgu par labāko skatuves deju, atzinību saņēma arī kolektīva vadītāja Inga Pulmane.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs (www.bilesuparadize.lv) un Ķīpsalas hallē (67067516). Biļešu cena: 4 EUR un 5 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja bez maksas.

Koncerta rīkotājs ir «BT 1 Music». Informācijai par koncertu un TDA «Teiksma» un BDA «Teiksmiņa» aktualitātēm seko līdzi Facebook.com – Tda Teiksma un Twitter – @TDATeiksma, kā arī mājaslapās: www.teiksma.lv; www.teiksmina.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu