Ceļvedis: «LMT Summer Sound», koru olimpiāde, smilšu skulptūras (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Silto un saulaino vasaras laiku šajā nedēļas nogalē var baudīt gan pie jūras Liepājā, kur notiks kārtējais pop un rokmūzikas festivāls «LMT Summer Sound», gan Rīgā, kur uz visām iespējamām skatuvēm notiek 8. Pasaules koru olimpiādes koncerti, gan Cēsīs, gan Bauskā, kur notiek attiecīgi Imantdienas un Bauskas kantri mūzikas fetsivāls.

Bauskas kantri mūzikas festivāls

11. un 12. jūlijā kārtējo reizi Bauska pulcēs daudzus pašmāju kantri māksliniekus un viesus no ārzemēm. Pasākuma organizatori sola festivālu veidot īpašu, pieaicinot vairāk viesmākslinieku, un atkārtoti uzaicināt kādu no grupām, kuras iepriekšējos festivālos ir izpelnījušās apmeklētāju atzinību. Arī šogad būs koncerts pie «Rimi» lielveikala, ko iecienījuši Bauskas iedzīvotāji un pilsētas viesi.

«LMT Summer Sound»

Lai arī «LMT Summer Sound» festivāls Liepājā tiks iesildīts ceturtdien, 10. jūlijā, ar īpašu pre-party klubā «Fontaine Palace», lielie koncerti Liepājas pludmalē sāksies piektdien. Latvijas Mobilā telefona piedāvātais «LMT Summer Sound» festivāls šogad norisināsies jau ceturto reizi. Festivālā viesosies vairāk nekā 25 dīdžeji un 20 mūziķu apvienības no Latvijas un ārvalstīm, tostarp «Pet Shop Boys», «Naughty Boy», «queer rap» pārstāvis Nikijs Blanko, Dons, Gacho un citi.

«Cēsis 2014»

Šajā nedēļas nogalē sākas arī mākslas festivāls «Cēsis 2014», kas notiks no 11. jūlija līdz 9. augustam. Cēsu alus brūzī no 11. jūlija vizuālās mākslas ekspozīcijas uzmanības centrā būs Meka mūža 91 notikums un tajos iesaistītie cilvēki. Cēsu Izstāžu namā notiks gleznotājas Maijas Tabakas darbu izstāde. Savukārt Svētā Jāņa baznīcā 12. jūlijā notiks gruzīnu vīru grupas «Iberi» koncerts.

Detalizēta programma: www.cesufestivals.lv

Jelgavā – 800 tonnas smilšu, kvēlojošs šamots, futbols un pusmaratons

Sestdien un svētdien Uzvaras parkā ar lielformāta smilšu skulptūrām, kvēlojošo šamota skulptūru šovu apmeklētājus gaidīs 8.Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls. Savukārt 12.jūlija vakarā Jelgavā pulcēsies skrējēji no visas Latvijas, lai piedalītos Jelgavas nakts pusmaratons un skriešanas seriāla «Skrien Latvija» 4.posmā. Viss par plānotajiem pasākumiem un satiksmes ierobežojumiem – Jelgava.lv.

Foto: publicitātes

Etno festivāls «Gosti»

Tikmēr 11. jūlijā un 12. jūlijā Rēzeknē norisināsies VII Starptautiskais etno festivāls «Gosti» («Ciemiņi»), kas līdz šim bija pazīstams kā «Nacionālo kultūru festivāls».

11. jūlijā plkst. 19 Rēzeknē un Rēzeknes novadā - Lendžos, Verēmos, Strūžānos un Feimaņos festivālu - ievadīs koncerti «Pļuovu sīnu pa vysu dīnu» (Pļāvu sienu visu dienu), kuros uzstāsies tautas mākslas kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas.

12.jūlijā no plkst.10 Rēzeknes pilskalnā visi aicināti baudīt latgaliešu sētas viesmīlību - būs gan latgaliešu, lietuviešu un baltkrievu siena talcinieku sadziedāšanās, gan savstarpējās sacensības siena zārdu likšanā un citos talkas darbos. Pēc kārtīga darba paredzēta arī siena talkai atbilstoša maltīte.

Tiklīdz siena talkas darbi būs apdarīti, no plkst.14 ikviens varēs izbaudīt arī citu valstu nacionālās virtuves labumus.

Imantdienas

Cēsu Pils parka estrādē 12. jūlijā norisināsies ikgadējās Imantdienas, kuru ietvaros būs dzirdami komponista Imanta Kalniņa dziesmu. Pasākums norisināsies trīs daļās. Koncerta pirmajā daļā muzicēs grupa «Turaidas Roze». Otrajā daļā uzstāsies mūzikas projekts «Raxtu Raxti», kas atskaņos Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā. Savukārt trešajā daļā muzicēs grupa «Autobuss debesīs» kopā ar pazīstamiem aktieriem - Kalniņa dziesmas dziedās Artūrs Skrastiņš,Karīna Tatārinovaun Juris Jope. Plānots, ka koncerta noslēdzošajā daļā izskanēs arī vairākas labi pazīstamas, bet koncertos ļoti sen nedzirdētas dziesmas no komponista daiļrades «zelta fonda».

Bērnu operas svētki Tērvetē

Sestdien, 12. jūlijā Tērvetes dabas parkā, kas vairākkārtīgi atzīts par ģimenei draudzīgāko vietu, norisināsies «Bērnu operas svētki». Operas izrāžu norisei izraudzīta Anneles pļava, kas cieši saistās ar tērvetnieces rakstnieces Annas Brigaderes bērnības sajūtām un atmiņām – tepat līdzās Anneles kalns un vecā liepa, aiz meža stūra - vecmāmiņas mājas «Avoti», šobrīd gan sauktas citādāk.

Koru olimpiāde

Svētdien, 13.jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē plkst.21 notiks lielākais Pasaules koru olimpiādes koncerts, kurā 10 000 Latvijas dziedātāju līdzas stāsies 5000 koristi no visas pasaules. Latviešu Dziesmusvētku klasisko repertuāru šoreiz papildinās gan opermūzika, gan spiričuelu dziedājumi, gan visiem labi zināmas un populāras melodijas. Koncerti notiek arī daudzās citās Rīgas vietās.

Papīra objektu festivāls

Festivāla ietvaros no 11.07. ir apskatāmi divi jauni papīra objekti: Kumiko Mizuno objekts Kalnciema kvartāla ābeļdārzā un
Kaori Kato objekts LU Botāniskajā dārzā.

12. jūlijāKalnciema kvartālā no plkst. 11 līdz 16 pagalmā apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt roku sietspiedes apdrukas tehnikā Jelgavas tipogrāfijas un Antalis organizētajā darbnīcā. Dalība bez maksas. Papīra darbnīcā «Cronquist» mākslinieces Ilzes Dilānes vadībā varēs izgatavot papīru no masas, kas sagatavota no džinsu biksēm, palagiem un papīra, kā arī izmēģināt gleznošanu ar pigmentētu papīra masu un citām virsmas dekorēšanas metodēm.

Rojā svinēs Zvejnieksvētkus

12. jūlijā Rojā tiks svinēti Zvejnieksvētki. Jūras valdnieka Neptūna svīta tiks sagaidīta jūras krastā, savukārt, pūtēju orķestra mūzikai skanot, notiks apsveicināšanās brauciens kabrioletos pa Rojas ielām un riteņbraucēju pavadībā. Paredzētas arī sportiskās aktivitātes - gan Latvijas čempionāta 2.kārtas sacensības virves vilkšanā, gan Latvijas spēcīgāko vīru demonstrētās «Kalniešu spēles», gan arī pludmales futbola un volejbola čempionāti. Aktīvākiesvētkudalībnieki varēs izmēģināt spēkuszvejniekazābaka, sviedlīnes, slapjo švammīšu un zivju mešanā, ūdensskriešanā, savas nāras nešanā un citās jautrās aktivitātēs.

Senās mūzikas festivāls

Rīgā šajā nedēļas nogalē turpinās senās mūzikas festivāls.

Lielajā ģildē 11. jūlijā kopā ar baroka dejotāju Stīvenu Pleijeru, kā arī orķestri «Sinfonietta Rīga» uzstāsies baroka mūzikas arfists Endrū Lourenss-Kings. Arfists kopā ar dejotāju sagatavojuši speciāli šim koncertam veidotu programmu «Priestera triumfa deja». Koncertā skanēs britu baroka komponista Henrija Pērsela mūzika.

Festivāla laikā paredzēti vēl vairāki koncerti Mazajā Mežotnes pilī un Rundāles pilī, bet 12. jūlijā Rundāles pils Baltajā zālē paredzēts īpašs koncertuzvedums bērniem «Karaļa dārznieks un brīnumpuķe». Izrādē, pārvarot šķēršļus, tās galvenie varoņi meklēs brīnumpuķi. Muzikālajā pasakā zvaigžņu karalis būs Jēgers, karaliene - Andžella Goba, karaļa dārznieks - Dainis Skutelis. Tajā piedalīsies arī koris «Collegium Choro Musici Riga»,senāsmūzikasansamblis Māra Kupča vadībā, kā arī Bauskas pils seno deju grupa «Galms».

Kolins Stetsons

13. jūlijā Durbes luterāņu baznīcā savu vienīgo koncertu Baltijā sniegs amerikāņu saksofonists Kolins Stetsons (Colin Stetson).

Kolins Stetsons ir Enērboras pilsētā Mičiganas štatā ASV dzimis mūziķis, kurš par savām mājām pēdējos gadus dēvē Monreālu Kanādā. Studējis Mičiganas universitātes mūzikas skolā, K. Stetsons aptuveni desmit gadus pavadījis arī Sanfrancisko ASV Rietumkrastā un Bruklinā valsts austrumos, izkopjot savu neparasto mūziķa talantu gan kā mežradznieks, gan saksofonists. Šajā laikā, jau kopš gadu tūkstoša sākuma, Kolina radošā darbība vairāk asociējās ar dalību neskaitāmu pasaules klases, leģendāru mūziķu pavadošajos sastāvos un ierakstu sesijās. K. Stetsons ir muzicējis kopā gan koncertos, gan ierakstot albumus ar tādiem mūziķiem un kolektīviem kā Toms Veitss (Tom Waits), Lū Rīds un Lorija Andersone (Lou Reed & Laurie Anderson), mūslaiku grandiem «TV On The Radio», «Arcade Fire», «Bon Iver» un citiem. Turklāt ar pēdējiem diviem K. Stetsona sadarbība turpinās joprojām, jo daļu laika viņš pavada, koncertēdams grupu sastāvos.

Atgādinām, ka 2008. gadā Stensons jau uzstājās Rīgā, klubā «Depo» iesildot kanādiešu projektu «Bell Orchestre» (skat. koncerta recenziju).

Izstādes «Rīgas paš/portreti» ietvaros notiks radošā darbnīca bērniem

Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas izstāde «Rīgas paš/portreti» ir skatāma Tabakas fabrikā, Miera ielā 58, līdz 27. jūlijam. Izstādi pavada dažādas saistītas aktivitātes, un 12. un 13. jūlijā notiks radošā darbnīca bērniem vēsturiskajā cianotipijas tehnikā, kuru vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska.

Kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju «Kopā pret pašu gribu»

11. jūlijā Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu «Kopā pret pašu gribu» («Blended»), kas ir skatītāju iemīļotu komēdiju autora Frenka Korači («Kāzu muzikants», «Klikt» un «Tusnis ringā») jaunākā filma. Galvenajās lomās - komiķis Adams Sandlers («Zohans - īpašo uzdevumu frizieris», «Klikt» un «Lielie») un aktrise Drū Berimora («Mīlestības attālumā», «Kāzu muzikants» un «Čārlija eņģeļi» u.c.).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu