Skudriņas sirreālā «pop-up» kafejnīca: māksla vai trakums? (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ ar krāšņu muzikālu performanci un vairākiem pārsteigumiem eksperimentālā «pop-up» kafejnīca Cēsīs, Alus brūzī sāka sirreālisma stila posmu.

Producentes Gundegas Skudriņas un scenogrāfa Mārča Ziemiņa radītajā kafejnīcā mainījies itin viss – gan iekārtojums un dizains, gan ēdieni un oficianti, gan atmosfēra un muzikālie priekšnesumi. Sirreālisma sajūtu uzbur vaska galdi, kam kāju vietā automašīnu domkrati, latvāņu mežs, kurā maldīties, un dažādu veidu krēsli, kas rada jautājumus.

Apmeklētājus sagaida īpaša, melna sieviete un meža iemītnieki. Bet Laura Aleksejeva radītā ēdienkarte pārsteidz ar sirreāliem nosaukumiem un tās lasīšanas veidu. Savukārt ēdienu izskats dod vaļu fantāzijai –

ir nobaudāmas gan «sieviešu krūtis», gan konservēts našķis.

Bet no zivs un maizes var baudīt tikai pārpalikumus. Uz to visu no augšas noraugās lampas – acis, kas tumsā baisi spīd.

Foto: publicitātes

Jau informējām, ka 5.jūlijā Cēsīs, ar skatu uz skaisto Pils parku tika atklāts producentes Gundegas Skudriņas un scenogrāfa Mārča Ziemiņa vadībā tapis eksperimentāls projekts – «pop-up» kafejnīca, kas

mēneša laikā pilnībā transformējas trīs dažādos stilos: impresionismā, sirreālismā un minimālismā.
Foto: publicitātes

Kafejnīcas darbības pirmajā nedēļā kafejnīcas ēdienkarte, vide un telpa bija veidota, iedvesmojoties no pamanāmā impresionisma stila – caurspīdīgos galdus un krēslus apvija zaļojoši augi, viesus apkalpoja neparasti viesmīļi – aktieri un gleznotāja, bet galdos mitinājās dzīvas zelta zivtiņas. To visu baudīja gan vietējie cēsnieki, gan Cēsu Mākslas festivāla apmeklētāji, gan tūristi un neskaitāmas draugu kompānijas, kas kafejnīcu izvēlējās savu īpašo dzīves notikumu atzīmēšanai.

Sirreālisms būs skatāms un baudāms līdz 27.jūlijam, savukārt no 29.jūlija līdz 10.augustam minimālismu ļaus sajust Ērika Dreibanta īpašā ēdienkarte, atbilstošs interjers un

Foto: publicitātes

Eksperimentālo «pop-up» kafejnīcu piedāvā radošā apvienība «Skudras Metropole» un Vides risinājumu institūts. Tā būs atvērta līdz 10. augustam katru dienu (izņemot 28. jūliju) no plkst. 12.00 līdz 23.00.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu