«Balto nakti» šogad apmeklējuši aptuveni 42 000 interesentu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mūsdienu kultūras forumu «Baltā nakts» šogad apmeklējuši aptuveni 40 000 līdz 42 000 interesentu, aptuvenās aplēses minēja foruma «Baltā nakts 2014» komunikācijas vadītāja Linda Vītola-Barānova.

Viņa norādīja, ka konkrēts apkopojums patlaban nav zināms, bet, spriežot pēc informācijas centrā saņemtajiem pieprasījumiem un kopējās pasākumu dalībnieku plūsmas, foruma pasākumu apmeklētība bijusi intensīva. To pierādījis arī ierobežotas pieejamības pasākumu, piemēram, koncertu apmeklētības līmenis. Parasti jau krietni pirms koncertiem zāles bijušas pārpildītas.

Vislielākā apmeklētāju plūsma bijusi atklātajos objektos, piemēram, kultūras kvartālā Spīķeri, AB dambī un Vidzemes tirgū. Tie kļuva par koncertētākajiem apmeklētāju punktiem.

Vītola-Barānova pieļauj, ka nākamajos gados būtu nepieciešams vairāk padomāt par mākslas objektu izvietošanu Andrejsalā, kas iepriekš tradicionāli bijis viens no «Baltās nakts» punktiem, taču šogad tur nav bijis neviens objekts. Kā skaidroja foruma pārstāve, «Baltā nakts» darbojas uz mākslinieku un organizāciju pašiniciatīvu un no Andrejsalas «iemītniekiem» šogad tāda nav bijusi.

Jau ziņots, ka šogad «Baltās nakts» norišu programmā bija iekļauti 54 mūsdienu kultūras projekti. Organizatori šogad bija izvēlējušies akcentēt «Baltās nakts» franču sākotni, tālab notikuma programmā figurēja vairāki franču mākslinieku darbi, bet festivāla vizuālajai identitātei bija izvēlēts talismans no Žorža Meljesa 1902.gadā uzņemtās zinātniskās fantastikas filmas «Ceļojums uz Mēnesi».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu