Rekordaugsta cena Rembranta un Rafaēla gleznām (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izsoļu namā "Christie's" vecmeistaru un 19.gadsimta darbu izsolē Londonā par gandrīz 50 miljoniem mārciņu (38,95 miljoniem latu) pārdoti divi pasaulslaveni mākslas darbi - Rafaēla "Mūzas galva" un Rembranta "Vīrieša portrets".

Rafaēla zīmējums kāda anonīma kolekcionāra īpašumā nonācis par 29,2 miljoniem mārciņu (22,74 miljoniem latu), tādējādi kļūstot par dārgāko darbu uz papīra, kas jebkad pārdots izsolē, paziņoja "Christie''s".

Iepriekšējais rekords piederēja Edgara Degā pastelim, kuru pērn novembrī Ņujorkā pārdeva par 37 miljoniem dolāru (17,46 miljoniem latu).

Sākotnēji izsoles organizatori cerēja par Rafaēla zīmējumu saņemt no 12 līdz 16 miljoniem mārciņu (no 9,34 līdz 12,46 miljoniem latu), un tā bija pirmā reize pēdējo 150 gadu laikā, kad šis mākslas darbs nonācis izsolē.

"Rafaēls visā pasaulē atzīts par vienu no vēsturē diženākajiem māksliniekiem, un mums ir patiess prieks pārdot skaisto zīmējumu, kam Eiropas mākslā bijusi ārkārtīgi liela loma," paziņoja izsoļu nama pārstāvis Bendžamins Peronē.

Savukārt ieņēmumi par 1658.gadā tapušo Rembranta gleznu "Vīrieša portrets", kas izsolē nebija izlikta kopš 1930.gada, sasniedza 20,2 miljonus mārciņu (15,73 miljonus latu).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu