«Pasaules cirka dienās» suņi, poniji, papagaiļi, zirgi un kazas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Pasaules cirka dienās», kas Rīgas cirkā notiks līdz 26. aprīlim, varēs redzēt daudz dažādu dzīvnieku un dzīvnieciņu - zirgu, suņus, ponijus, papagaiļus un kazas, šodien notikumam veltītajā preses konferencē pastāstīja Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska. «Tas ir tas, ko vēlas redzēt mazie cirka apmeklētāji,» uzsvēra cirka direktore.

Viņa pastāstīja, ka cirka apmeklētāji varēs novērtēt Vācijas akrobāta Jurija Volodčenko un latviešu gaisa vingrotājas Daigas Vilciņas priekšnesumu. Tajā būs iekļauts triks, kurā zirgs uz četrām kājām leks pāri lecamauklai, kuru tur jātnieks.

«Volodčenko ir vienīgais pasaulē, kurš prot šo triku izpildīt,»

stāstīja Lipinska.

Skatītājus ar jauniem priekšnesumiem smīdinās programmā «Ikss un Dalmatino» iepazītais klaunu duets no Itālijas Sergo un Davids, Elēna un Jevgeņijs Šmarlovski no Vācijas būs atveduši dresētus papagaiļus, un priekšnesumus rādīs arī citi mākslinieki.

««Pasaules cirka dienas» būs īpašas arī tālab, ka cirka manēža būs atvērta jau stundu pirms izrāžu sākuma, lai ikviens apmeklētājs uz brīdi varētu iejusties cirka mākslinieka lomā,» norādīja Lipinska. Interesenti varēs pamēģināt gan vienlaicīgi mest un noķert dažādus priekšmetus, gan izmēģināt savus spēkus kopā ar Rīgas cirka studijas audzēkņiem un profesionāliem cirka māksliniekiem.

Lolita Lipinska
Lolita Lipinska Foto: LETA

Tāpat Pasaules cirka dienās cirka manēžā varēs ne tikai pamēģināt, kā ir būt par cirka mākslinieku, bet arī iemūžināt to, uzņemot savu pašbildi, un ievietot to sociālajos tīklos «www.facebook.com/rigacircus» un «www.facebook.com/circusselfieday». «Galvenais uzdevums - būt smaidīgiem,» sacīja Lipinska, mudinot fotografēt sevi smaidošu ar sarkano klauna degunu un padalīties ar savu labā garastāvokļa pašbildi sociālajos tīklos.

Pasaules cirka diena aprīļa trešajā sestdienā visā pasaulē tiks svinēta jau sesto gadu. Svinot šos svētkus, Eiropas Cirka asociācija uzsver, ka cirks ir māksla, kas domāta miljoniem neatkarīgi no nacionalitātes, valodas un vecuma.

Rīgas cirkā būs skatāmas sešas «Pasaules cirka dienu» izrādes. Biļetes nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, tīmekļa vietnē «www.bilesuserviss.lv» un Rīgas cirka kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu