Bizness, māksla un kokteiļi vienā Mākonī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lauris Grass, kafejnīcas un bāra Mākonis īpašnieks, kopā ar kolēģiem un domubiedriem radījis vidi, kurā kā lielā mākonī apvienojušās vairākas nozares: no interjera un dizaina līdz profesionāla bārmeņa pagatavotam kokteilim.

Kā radās bārs Mākonis, kas izveidojusies par modernu un pievilcīgu tikšanās vietu pašā Vecrīgas sirdī?

Mūsu pamatbizness ir interjera dizains – daudzi nemaz nezina, ka kafejnīcas trešajā stāvā darbojas interjera un dizaina birojs. Tajā darbojas mana mamma, kura jau gadiem strādā šajā biznesā. Es pats agrāk darbojos ar skaitļiem un aprēķiniem, savukārt mammu īpaši neinteresē uzņēmējdarbība. Saliekot kopā ambīcijas un prasmes, vienā brīdī sapratu, ka jāņem ciet tas ģimenes potenciāls un jāpārvērš tas zīmolā un jāattīsta. Tā izveidojās Mākonis – sava veida mikslis, kas sastāv no daudziem dažādiem virzieniem, ko mēs darām. Kopā darbojamies daudzi un dažādi cilvēki, kas viens otru papildinām. Tā kā neko nezinājām par restorānu biznesu, tad, veidojot Mākoni, tas bijis ceļojums un piedzīvojums trīs gadu garumā.

Kāpēc interjera biznesu vēlējāties papildināt tieši ar restorānu biznesu?

Motivācija bija izveidot vietu, kur komunicēt ar esošajiem un topošajiem klientiem, būvēt sociāli aktīvu dzīvi. Tāpēc izveidojām urbānu restorānu bāru. Taču mums nav balto galdautu formāta - vēlējāmies radīt brīvu, pietiekami demokrātisku vidi, kur cilvēki varētu nekautrējoties čalot, baudīt dzērienus un kvalitatīvu, saprotamu ēdienu bez pārmērīgām ambīcijām, ar uzsvaru tieši uz kokteiļiem un dzērieniem.

Kādēļ tieši kokteiļi?

Darba procesā sapratām, ka dzērienos ir tikpat daudz rakt kā ēdienu kultūrā. Mums ir zinoši bārmeņi. Liktenīgais brīdis bija satikšanās ar bārmeni Edgaru Grišuli, kurš atgriezās no Londonas ar daudzu gadu garumā uzkrātām zināšanām par bāru kultūru. Svaigas sulas, liķieri, pašu vārītie sīrupi, sagataves, dekorācijas, kaltētie augļi, glāzes nozīme, ledus nozīme – tā bija jauna pasaule, un tas viss mūs ļoti interesēja. Edgars Mākoņa dzērienu kartes padarījis par unikālām, pie mums var nobaudīt gan pilnīgi oriģinālus, gan Rīgā reti sastopamus kokteiļus. To pamatā ir svaigi spiestas sulas, pašu vārīti sīrupi, izmeklēts alkohols. Vienīgā vodka, ko mēs izvēlamies kokteiļiem, ir ABSOLUT.

Kāpēc tieši ABSOLUT?

Mūsu kokteiļi tiek servēti katru dienu, un mums ir vajadzīga nemainīga kvalitāte. ABSOLUT ir lieliska kvalitātes attiecība pret cenu, mums patīk šis zīmols, tā identitāte un tēls. Turam savu kvalitātes latiņu ar atbildību pret klientu, lai klienti zinātu, ka tas, ko šeit piedāvājam, ir labākais atbilstošajam dzērienam un dzērienu kartei.

Kāds ir ABSOLUT tēls jūsu skatījumā?

ABSOLUT identificē sevi ar mākslu. Slavenais Endijs Vorhols savulaik izmantojis ABSOLUT pudeli kā iedvesmas avotu, lai radītu savus darbus. Tas vien ir lielisks imidža aspekts – gribas asociēties ar šādu popārta elementu.

Mums patīk, kā ABSOLUT uzrunā savu klientu – viņi nebalstās uz aroganci, snobismu, klišejām. Viņi mēģina atrast jaunus veidus, kā runāt ar cilvēkiem. Es novērtēju, ka viņi uzrunā cilvēkus caur mākslu un atbalsta tieši radošo sektoru. Nav noslēpums, ka māksla ir nozare, kurai vajadzīgs pastāvīgs atbalsts, lai notiek kaut kāda industrijas sildīšana, lai jauni cilvēki būtu gatavi tajā darboties. Tāpēc uzskatu, ka ABSOLUT kā mākslas mecenāts dara atbalstāmu darbu. Jāteic, ka mēs ļoti izvērtējam, ar kādiem partneriem un piegādātājiem sadarboties un kuros projektos iesaistīties, lai saņemtu emocionālo gandarījumu par savu darbu, noturētu kvalitātes latiņu, ko paši sev esam uzlikuši, un galu galā arī Mākoņa tēlu.

Kas ir jūsu darbā ir lielākais iedvesmas avots?

Esam saskārušies ar grūtībām un daudzas reizes atdūrušies pret sienu. Ir svarīgi atrast līdzsvaru un veidu, kā pārvarēt šauros punktus. Dziļākā motivācija un labākā iedvesma vienmēr bijusi mūsu klientu novērtējums.

Kurš ir jūsu mīļākais kokteilis no Mākoņa kokteiļu kartes?

Passion fruit. Tas ir Pasijas augļa kokteilis, kura sastāvā ir svaigs pasijas auglis, pasijas augļa biezenis, nedaudz ananāsu sulas, ABSOLUT, nedaudz cukura sīrupa un mazliet svaigi spiestas laima sulas. Tas viss tiek šeikots uz ledus, ieliets kokteiļa glāzē un dekorēts ar pusi pasijas augļa, kurš skaisti peld kokteiļa putās. Tas ir izcils kokteilis, svaigs, augļains, balansēts – noteikti viens no maniem favorītkokteiļiem uz vodkas bāzes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu