Mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts» šogad būs veltīts gaismai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts» šogad notiks 5. septembrī un būs veltīts gaismai, pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde. Pasākumu norise paredzēta laikā no 5. septembra plkst.18 līdz 6. septembra plkst.3/5.

UNESCO izsludinātajā Gaismas un gaismas tehnoloģiju gadā par «Baltās nakts 2015» saturisko dzinējspēku izvēlēta tēma - «Gaisma».

Dome aicina pieteikt projektus Baltā nakts Iniciatīvas programmai.

Projektus nevalstiskās organizācijas, valsts, pašvaldības, izglītības un kultūras iestādes, uzņēmumi, mākslinieku apvienības, kā arī ikviena radoša personība pieteikt aicinātas līdz 16. jūnijam.

Iniciatīvas programmā var iesniegt laikmetīgus mākslas un kultūras projektus dažādās mākslas nozarēs, tostarp skatuves, dejas un kustību mākslā, mūzikā un skaņu mākslā. Gaidīti projekti vizuāli plastiskajā, foto un video mākslā, dzejā vai prozā, tostarp arī dažādi starpdisciplināru nozaru pasākumu pieteikumi. Kultūras un mākslas projektu norise plānojama Rīgas pilsētas sabiedriskajās telpās, izglītības iestādēs, teātros un koncertzālēs, izstāžu zālēs un mākslas galerijās, grāmatnīcās, bijušajās rūpnieciskajās teritorijās, bāros, kafejnīcās vai jebkurā citā brīvi pieejamā vietā pilsētas publiskajā ārtelpā vai iekštelpās, tostarp kultūras un mākslas norisēm neierastās vietās, nodrošinot pasākumu pieejamību iespējami plašai mērķauditorijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu