Mazirbē notiks Lībiešu svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līvu savienība 1. augustā rīko gadskārtējos Lībiešu svētkus Mazirbē, informē Līvu svētku koordinators Aivars Augustāns. Svētkos piedalīsies pārstāvji no Ventspils, Kolkas, Talsiem, Rīgas, Alsungas un Smārdes, kā arī no Igaunijas – muzikālā kopa «Sirgutti» no Tartu puses, lai satiktos svētku lielajā koncertā «Ejam ciemos!».

Svētku programmā ietverta arī Talsu fotomeistara Andra Reinholda foto izstādes atklāšana un neliela dokumentālo filmu programma par līviem.

Augustāns norāda, ka svētku dienas spilgti akcenti būs lībiešu izcelsmes bērnu un jauniešu muzikālie stāsti, kuriem pievienosies rokgrupa «Sivēnu banda» - Jaunā Rīgas teātra aktieri ar izrādi bērniem un ģimenēm.

Svētku dienu veidos sadziedāšanās, sadancošanās, atmiņu stāsti. Pasākumu vadītāji būs Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un kordiriģents Ģirts Gailītis.

Vakarā uzstāsies komponists Valts Pūce ar saviem draugiem. Tradicionāli svētku noslēgumā būs zaļumballe kopā ar grupu «Lustīgais blūmīzers» Mārtiņa Bergmaņa vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu