«Baltās nakts» programmas vadmotīvs šogad būs gaismas tēma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Atbalstot ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludināto Gaismas un gaismas tehnoloģiju gada ideju, Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» programmas vadmotīvs šogad būs gaismas tēma, pavēstīja foruma komunikācijas vadītāja Linda Vītola-Barānova.

Forums šogad norisināsies naktī no 5. uz 6. septembri. Tas notiks jau desmito reizi.

«Baltās nakts» programmā būs aptuveni 40 dažādu žanru kultūras un mākslas projektu, to vidū - kino, performances, izstādes, mūzika, dzeja, kā arī starpdisciplināri projekti. Foruma programma pieejama mājaslapā www.baltanakts.lv.

Visi «Baltās nakts» pasākumi ir bez maksas un notiek dažādās pilsētas vietās. Šogad aktīvākie Rīgas punkti būs Spīķeru kvartāls Maskavas forštatē, Vecrīga, Miera ielas rajons, aktīvais Rīgas centrs, kā arī Pardaugava - Torņakalns, Mūkusalas ielas un Kalnciema ielas apkārtne.

«Baltā nakts» ir mūsdienu urbānās kultūras forums – tā ir viena nakts gadā, kad pilsētnieki un tās viesi ir aicināti izjust radoša nomoda stāvokli, kas maina iesīkstējušus priekšstatus par apkārtējo vidi un kultūras dzīvi tajā. «Baltās nakts» tradīcija 2002.gadā sākās Parīzē, pēc tam izplatījās arī Briselē, Romā, Madridē, arī Rīgā. Pašlaik «Baltās nakts» stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Rīgā forumu «Baltā nakts» organizē Rīgas dome sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu