Spānijā aizvadītas ikgadējās tomātu kaujas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien tūkstošiem cilvēku apmētāja viens otru ar tomātiem ikgadējā «Tomatina» festivālā Spānijā.

Stundas laikā Bunjolas ielās tika izmētātas 170 tonnas tomātu. Uz lielāko ēdiena kauju pasaulē bija ieradušies dalībnieki no visas pasaules. Visplašāk bija pārstāvētas tādas valstis kā Lielbritānija, Japāna un ASV.

Kauja tika atklāta plkst.11 pēc vietējā laika (plkst.12 pēc Latvijas laika). Dalībnieki, no kuriem lielākā daļa bija tērpušies tikai peldkostīmos, no zemes pacēla tomātus, lai mestu ar tiem apkārtējiem.

«Es turpmākos trīs mēnešus neēdīšu tomātus! Tas ir pretīgi, bet man vienalga,» žurnālistiem teica apmēram 20 gadus veca spāniete pēc cīņas beigām.

Bunjolas dome aprēķinājusi, ka ārzemnieki šogad veido četras piektdaļas no 22 000 dalībnieku.

«Ir valstis, kurās cilvēkiem ir grūtāk izpaust savas emocijas,» sacīja Bunjolas mērs Rafaels Peress. «Piemēram, japāņi ir ļoti ieturēti un nopietni, bet tas mainās, kad viņi atbrauc uz šejieni!»

Pasākuma rīkotāji iesaka saspiest tomātu plaukstā, pirms tas tiek mests kādam citam, jo tas padarīšot triecienu mazāk sāpīgu, kā arī ietērpties vecās drēbēs un uzlikt aizsargbrilles.

Šis bija trešais gads, kad no ārzemniekiem iekasēta desmit eiro dalības nauda. 2013.gadā pilsētiņa sāka tirgot biļetes, lai dzēstu parādus un varētu algot apsardzi.

«Tomatina» festivāls iedvesmojis izveidot līdzīgus pasākumus Kolumbijā, Kostarikā, Čīlē un ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu