Kā aizritēja mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts»!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt no plkst.18 līdz 3 galvaspilsētā jau desmito reizi norisinās ikgadējais mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts».

22:00 «Baltā nakts» turpinās līdz plkst 03:00. Tie, kam turpināsies bezmiegs, varēs doties uz «Nabaklab» ballīti. Lai iespaidiem pilns vakars!

Ielūkojies kadros no mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts»! Drīz gaidi arī TVNET video ekskursiju cauri interesantākajiem «Baltā nakts» pieturas punktiem.

21:40 Tādas dejas Torņakalna baznīcā vēl nav redzētas!

21:30 Skatītāji kā vienu no iespaidīgākajiem foruma «Baltā nakts» priekšnesumiem atzina «DUNDU» - lielformāta gaismas leļļu teātri no Vācijas. Gaismas leļļu satikšanās performances Doma laukumā: 22.00, 23.00, 24.00. Solo uzstāšanās maršrutā Šķūņu iela – Kaļķu iela: 21.45, 22.45, 23.45.

Foto: TVNET

21:10 Vēlies baudīt mākslu? Dodies uz kim? izstāžu zāli, kur 1. stāvā skatāma Ievas Epneres personālizstāde «Paradīze jaunam cilvēkam», bet otrajā - izstāde «Akmeņu arhīvs, kuru periodiski aktivēt, pārdomāt, sabojāt un visbeidzot – izrotāt ar izdomājumiem», izstādes kurators Kriss Šārps (Chris Sharp). Izstādes: 18.00 – 00.00 Performances: 22.00 – 22.08 / 22.40 – 22.48 / 23.20 – 23.28 / 00.00 – 00.08 / 00.40 – 00.48

Droši dodies iekšā kim? un apskati izstādes! #baltanakts2015 #spikeri #riga #whitenight

A photo posted by SPĪĶERI (@spikeru_kvartals) on

20:29 Gaismas milži jau gatavojas savam iznācienam Vecrīgā. Domājams, šis būs viens no visvairāk apmeklētākajiem punktiem «Baltajā naktī». «DUNDU» ir lielformāta gaismas leļļu teātris no Vācijas pilsētas Štutgartes, kas guvis plašu skatītāju atsaucību daudzās pasaules valstīs.

Gaismas leļļu satikšanās performances Doma laukumā: 21.00, 22.00, 23.00, 24.00. Solo uzstāšanās maršrutā Šķūņu iela – Kaļķu iela: 21.45, 22.45, 23.45

Foto: Facebook

20:14 Rīgas autoostā notiek dejas, kur pārī dejo arī ... velosipēds! Noteikti jāredz! Velotriālista Jāņa Lāča un dejotājas Evas Vancānes saspēle akcentē mūsu robežas, pieņēmumus un komforta zonu, no kuras mēs spējam vai nespējam iziet, lai panāktu viens otram pretī, lai radītu, lai sadzīvotu… dzīvotu, lai piedzīvotu un mīlētu! Kā novēroja TVNET, pagaidām šis ir viens no apmeklētākajiem «Baltās nakts» objektiem - deju vēroja teju simts interesentu.

Iestudējumi plkst. 20.00 - 20.45 un 22.00 - 22.45

Foto: twitter.com

20:03 Latvijas Nacionālā bibliotēkā (Mūkusalas iela 3) «Baltās nakts» pirmā daļa veltīta diskotēku kultūras un elektroniskās mūzikas pirmsākumiem Latvijā un bijušajās Padomju Savienības bloka valstīts. Diskusijai sekos «Dirty Deal Audio» rīkotās atraktīvās Bītu cīņas (beat battle) jeb elektroniskās mūzikas izpildītāju sacensības.

20:00 «Baltajā naktī» Koncertzāle «Rīga», Latvijas Zinātņu akadēmija, (Akadēmijas laukums 1) piedāvā iespaidīgu projektu «Vertikālais kino». 90 minūšu gara filmu programma no 35 mm lentēm tiek projicēta uz vertikāla, 10 metrus augsta un 4,5 metrus plata ekrāna. Pievērs uzmanību ieejai no Gogoļa ielas puses.

19: 45 Starp citu, par «Baltā nakts» foruma programmas

vadmotīvu šogad izvēlēta gaismas tēma,

tā atbalstot ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludināto Gaismas un gaismas tehnoloģiju gada ideju.

Foto: facebook.com

19:28

Sāk veidoties pirmās foruma «Baltā nakts» apmeklētāju rindas.

19:05 Šovakar noteikti apciemo LNMM_ARSENALS, kur apskatāma Ginta Gabrāna instalācija «Sešas mīnus viena galva».

19:00 Jau stundu kā atklāts kultūras forums «Baltā nakts».

Pagaidām cilvēki kūtri apmeklē mākslas objektus, bet tas, iespējams saistīts ar basketbola čempionātu.

Tāpēc varam prognozēt, ka ļaužu pūļi sāks veidoties vēlāk.

18:48 «Rīgas mākslas telpā» atklāta izstāde «Gaismaskoks. Jauno māksla». Izstādē aplūkojams jaunā mākslinieka Artūra Novika interaktīvais objekts, kas aicinās izstādes apmeklētāju iedegt pašiem savu gaismas koku. Radītais mākslas objekts mirdzēs, tikai sadarbojoties vairākiem cilvēkiem, ne vienatnē, tā apliecinot mīlestības un draudzības enerģijas spēku.

Foto: Facebook

18:43 Domā kurp doties? Ieskaties mūsu izvēlētajos «Baltās nakts» pasākumos:

18:27 Mūkusalas Mākslas salona kolekcijas izstādē «Es un es» ir aplūkojami Latvijas mākslinieku pašportreti, kuros atspoguļojas spēle ar paštēlu. Te jau no 18:00 foruma apmeklētāji aicināti veidot īpašas pašbildes jeb selfijus, kuros redzams ir kāds no izstādītajiem mākslas darbiem. Foto, pievienojot tām mirkļbirku, tiks augšupielādēti izstādē uz ekrāna, ļaujot apmeklētājam piedzīvot dažas sekundes slavas un kaut uz nelielu brīdi iekļūt Latvijas ievērojamāko mākslinieku pašportretu galerijā.

Foto: http://www.mmsalons.lv/esunes/

18:20 Kādreizējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenajā ēkā (Krišjāņa Barona iela 14) ir atdzimusi dzīvība, jo tur šobrīd mājo laikmetīgās mākslas festivāls «SURVIVAL K(N)IT 7», kas piedāvā plašu laikmetīgās mākslas programmu, kas ietver koncertus, performances, darbnīcas un videoinstalācijas, akcentējot festivāla galveno tēmu - ikdienišķu darbību un «mazo lietu» potenciālu ietekmēt sabiedrībā nozīmīgus procesus. Šodien te viss notiek jau kopš pusdienlaika un turpināsies līdz pat nakts melnumam. Noteikti nelaid garām iespēju te paviesoties!

Foto: twitter.com

18:18 «Baltās nakts»

tradīcija aizsākusies Eiropas mākslas un domas citadelē Parīzē,

bet vēlāk izplatījusies arī citur Eiropā un pasaulē. Rīgā mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts» norisinās jau desmito reizi.

18:09 Kāda izskatīsies Aspazijas acs, kad tā iedegsies, dodies skatīties abpus gājēju tiltiņam Operas skvērā Raiņa bulvāra un Aspazijas bulvāra pusēs. Kopā ar skaistākajām dzejas rindām laikmetīgas animācijas veidolā Rainis un Aspazija ielūkosies gan paši savās, gan viens otra «acīs», meklējot gara gaismu un atbildes uz mūždien aktuālajiem jautājumiem.

18:04 Pirms dodies ārā, iepazīsties ar sabiedriskā transporta papildreisiem!

18:04 Eiropas basketbola čempionāta norises dēļ

«Baltās nakts» informācijas centrs atradīsies Līvu laukumā.

18:02 Visi «Baltās nakts» pasākumi ir bez maksas un notiek dažādās pilsētas vietās. Šogad aktīvākie Rīgas punkti būs Spīķeru kvartāls Maskavas forštatē, Vecrīga, Miera ielas rajons, aktīvais Rīgas centrs, kā arī Pārdaugava - Torņakalns, Mūkusalas ielas un Kalnciema ielas apkārtne.

18:00 Oficiāli sācies mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts», kas turpināsies līdz 03:00 naktī.

«Baltās nakts» programmā būs ap 40 dažādu žanru kultūras un mākslas projektu,

to vidū - kino, performances, izstādes, mūzika, dzeja, kā arī starpdisciplināri projekti. Tie, kam turpināsies bezmiegs, varēs doties uz «Nabaklab» ballīti.

www.baltanakts.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu