Mecenātiem Tetereviem piešķir LMA goda locekļa nosaukumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) satversmes sapulcē mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Latvijas Mākslas akadēmijas goda locekļa nosaukums. Kā informē augstskolā, mecenāti ir pirmie mākslas, dizaina un kultūras jomas atbalstītāji, kuriem akadēmija piešķir goda locekļa nosaukumu.

Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi to saņem par izciliem nopelniem un devumu mākslas, dizaina un kultūras jomā.

LMA prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis norādīja, ka LMA iedibinājusi goda nosaukuma piešķiršanu, atzīmējot 200. gadskārtu, kopš Latvijas kultūrtelpā sākusies zinātniska, sistemātiska interese par mākslu un mākslas vēsturi, kas saistāma ar Kurzemes Literatūras un mākslas biedrības darbības aizsākumu 1815.gadā. Savukārt mecenātu Teterevu ieguldījums turpina biedrības aizsāktās tradīcijas, sekmējot Latvijas izglītības un kultūras izaugsmi.

Mākslas akadēmijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda veiksmīgā sadarbība sākās 2011.gadā, kad tika iedibināta LMA balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina vai mākslas zinātnes laukā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu