LNT rādīs Latvijā uzņemtu detektīvu "Inspektors Grauds" .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembra vidū telekompānija LNT skatītājiem piedāvās Latvijā uzņemtu detektīvfilmu "Inspektors Grauds", kuras 16 sērijās tiks stāstīts par policijas darba ikdienu, jauna policista cīņu pret ļaunumu, par taisnīguma uzvaru un aizkustinošu draudzību starp cilvēku un suni.

Kā informēja LNT Programmas daļas projektu vadītāja Dace Kalēja, filmas sērijās tiks stāstīts gan par malumednieku aizturēšanu, gan narkodīleru bandas atklāšanu, gan bijušo ieslodzīto uzbrukumu policistiem, gan ieroču tirgotāju apcietināšanu un citiem notikumiem. Policistiem nāksies cīnīties ar noziedzīgo pasauli visā tās daudzveidībā, tāpēc neizpaliks šaušana, pakaļdzīšanās, policijas mašīnas un helikopteri. Filmas galvenā intriga ir viens no tās galvenajiem varoņiem - policijas suns Ārčijs. Viņš ir lieliski apmācīts, drosmīgs, uzticams, un noziegumu atklāšanā viņam ir neatsverama loma. Filmā Ārčiju atveido divi viena saimnieka vācu aitu sugas suņi - dublieri. Viens no tiem - kucīte Sendija - ir Valsts kinoloģijas centrā apmācīts dienesta suns, viņa uzdevums filmā ir skati, kur noziedznieks ir jāuzdzen kokā, jārej, jārūc, jārāda zobi, jāizpilda īpaši triki un uzdevumi. Savukārt suns Rembo - otrs Ārčija atveidotājs - noder ainām, kur nepieciešami sirsnīgi skati un atklājas inspektora Grauda un Ārčija draudzība. Policistu, Ārčija saimnieku un draugu atveido aktieris Andris Keišs. Pēc Kalējas teiktā, viņa grūtākais uzdevums bija saprasties un sadraudzēties ar suņiem Sendiju un Rembo, panākt, lai tie paklausītu ne tikai sava īstā saimnieka, bet arī aktiera komandām. Jau krietnu brīdi pirms filmēšanas sākšanas Keišs devies īpašās iepazīšanās vizītēs pie saviem četrkājainajiem kolēģiem. Tagad visa filmēšanas grupa ar prieku secinājusi, ka suņi ir viņus pieņēmuši un kļuvuši par īstiem draugiem, arī Sendija, kura, kā jau dienesta suns, attiecībās ar svešiniekiem ir ļoti rezervēta. Filmas režisors ir Aigars Grauba, lomas atveido arī Uldis Norenbergs, Zane Vaļicka u.c. Filmēšana Ventspilī turpināsies līdz 31.augustam, un to atbalsta Ventspils attīstības aģentūra. Pirmā filmas sērija LNT kanālā būs skatāma 15.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu