Top10 populārākie restorāni Rīgā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://gettable.lv/

Pirmajā desmitniekā atrodas gan visizsmalcinātākie restorāni gardēžiem, gan ēstuves, kas piedāvā visu iecienītus un gadu gaitā pārbaudītus ēdienus. Uzzini, kuri restorāni ir šogad Rīgā bijuši visiecienītākie!

 
Foto: http://gettable.lv/

10. vieta: Valtera restorāns

Miesnieku iela 8, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Šis ir patiess Latvijas produktu stāsts,kura pamatā ir tradīcijas, lepnums un domas par nākotni.

Valtera restorāns ir pirmais restorāns Latvijā, kur ēdiena pagatavošanai pamatā tiek izmantoti tikai Latvijas lauku produkti

– piens, dārzeņi, gaļa, zivis, augļi un medījumi, kas nāk no vietējām zemnieku saimniecībām.

Foto: http://gettable.lv/

Savukārt restorāna interjers ar Latvijas dabas ainavām atgādina vienkāršu, taču elegantu lauku muižu, kurā ikviens apmeklētājs var justies nevis kā klients, bet sen gaidīts ciemiņš. Restorāna lakoniskā ēdienkarte ir tikpat mainīga kā pati daba – viens no mūsdienu Latvijas virtuves pamatlicējiem šefpavārs Valters Zirdziņš rada jaunas oriģinālreceptes, tiklīdz daba piedāvā jaunus produktus un sākas jauna medību vai zvejas sezona.

Šefpavārs joko, ka vienīgie svešzemju produkti te ir sāls, pipari un kafija.

Restorāna virtuve atspoguļo Latvijas laukus – ēdiens top tikai no svaigām izejvielām, kas tobrīd pieejamas tirgū, un tiek pasniegts ne vien uz šķīvjiem, bet Latvijas koka, keramikas, akmeņiem un citiem dabiskiem materiāliem.

Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

9. vieta: Piramīda

Reimersa iela 1, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Nemainīgi augsta ēdienu kvalitāte, izsmalcināta atmosfēra un izdevīga atrašanās vieta – tās ir galvenās vērtības, kas klientus piesaista restorānā «Piramīda». Restorāns atrodas Rīgas centrā, iepretim Esplanādei, tāpēc tas iecienīts darījumu pusdienām un arī korporatīviem pasākumiem, bet ir lieliski piemērots jebkuram apmeklētājam, kurš vēlas paēst pusdienas vai vakariņas greznā restorānā, kas ierīkots savdabīgā stiklotā piramīdas formas ēkā. Gada siltajā sezonā apmeklētāji var baudīt maltīti restorāna terasē.

Foto: http://gettable.lv/
Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

8. vieta: Boulevard 33

Raiņa bulvāris 33, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Šis restorāns sevī apvienojis visu, ko vien jūs varētu vēlēties labā restorānā, – skaistu un gaumīgu interjeru, laipnu un uzmanīgu apkalpošanu, plašu ēdienkarti, augstāko kvalitāti un pieejamas cenas.

Foto: http://gettable.lv/



Restorāns «Boulevard 33» atrodas vēsturiskā ēkā, kas celta 19. gadsimta beigās un raksturojama kā Art Deco stila pārstāve. Restorāna interjers veidots, sajaucot klasiskus un modernus akcentus ar ēkas dabisko un vēsturisko šarmu, kas kopā rada mājīgu, siltu, bet tajā pašā laikā smalku noskaņu. Īpašs akcents restorāna telpās ir liela formāta fotogrāfijas, kurās var redzēt pagājušo gadsimtu Rīgu un viesnīcas tuvāko apkārtni.

Šeit varēsiet nobaudīt pašu labāko no visas pasaules, jo nav likts akcents uz kādas konkrētas tautas virtuvi, bet gan paņemtas labākās noskaņas un garšas no visiem kontinentiem. Restorāna virtuvē saimnieko šefpavārs Vladislavs Gerke. Viņš spējis izveidot tiešām pārsteidzoši plašas un visām gaumēm piemērojamas ēdienkartes.

Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

7. vieta: Olive Oil Trading Co

4 Pils laukums, Rīga, Rīgas pilsēta, Latvija

Restorāna apraksts

Mājīgs, neliela izmēra itāļu restorāns ar izcilas kvalitātes virtuvi. Restorāns atrodas Pils laukumā 4, blakus parkam un iepretīm Rīgas pilij. Šī ir salīdzinoši klusāka vecpilsētas daļa, lieliska vieta, kur patverties no burzmas, tajā pašā laikā atrodoties vien pāris minūšu nesteidzīga gājiena attālumā no Doma laukuma. Vasarā restorānam ir plaša terase ar skatu uz parku un Rīgas pili.

Restorāns veidots ar atsaucēm uz Mario Pjūzo slavenā romāna «Krusttēvs» ekranizāciju. No tā arī cēlies restorāna nosaukums.
Foto: http://gettable.lv/

Restorāns nosacīti sadalīts trīs telpās, atdalītās ar ailēm, katra no tām veidota savā stilā, Venēcijas istaba ar galdiņu sešām personām, Sicīlijas tradīciju stilā ieturēta zāle un Sala Verde ar bāra leti un rūtotiem galdautiem. Interjera krāsojuma siltums apvienojumā ar senatnīgo Vecrīgas nama elpu rada tiešām mājīgu sajūtu, kura jūs piepilda ar patīkamu mieru un maltītes gaidām.

Foto: http://gettable.lv/

Gaidas neliek vilties. Ēdiens ir tiešām augstākās kvalitātes, ar izsmalcinātām un sabalansētām garšām. Turklāt arī cena ir ļoti saprātīga. Pie ēdienkartes ir rūpīgi piedomāts - lai tā būtu klasiska, bet tomēr interesanta un jebkurš varētu izvēlēties savu iecienīto ēdienu. Gan veģetārietis, gan izvēlīgs garšas estēts. Te ir gan jūras velšu zupas, gan pašu gatavotas pastas, picas, brusketas, tradicionālās itāļu uzkodas, gaļas un zivs ēdieni. Un desertā, protams, itāļu klasika - tiramisu, panna cotta un citi, atkarībā no sezonas. Kamēr gaidāt savu pasūtījumu, viesmīlis atnes šeit uz vietas ceptu gardu maizi groziņā ar olīvām.

Itāļu restorāns «Olive Oil Trading Co.» ir viens no labākajiem atrašanās vietas, interjera, virtuves un cenas salikumiem, kāds Rīgā pieejams.

 
Foto: http://gettable.lv/

6. vieta: Rossini

Dzirnavu iela 31, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Restorāns «Rossini» ir viena no iecienītākajām vietām, kur Rīgā nobaudīt klasiskus un izcili pagatavotus itāļu virtuves ēdienus. Šeit patīkami draudzīgā atmosfērā var baudīt gardu maltīti, ko papildināt ar labākajiem dzērieniem. Vasarā viesi var kavēties plašajā terasē, baudīt pilsētas klusā centra šarmu un kaut nedaudz sajust saulainās Itālijas noskaņu, domās aizceļot uz Provansu vai Vidusjūras piekrasti.
Restorāna «Rossini» ēdienkarte ir tiešām pārsteidzoši plaša. Tajā iekļauti visi itāļu virtuvei raksturīgie ēdieni daudzās to variācijās.

Visi ēdieni gatavoti pēc labākajām Vidusjūras un itāļu virtuves tradīcijām,

tāpēc ir svaigi, ar bagātīgu garšu buķeti un no augstākās kvalitātes produktiem.

Foto: http://gettable.lv/

Klientiem ar alerģijām un ēdienu nepanesībām viesmīļi laipni palīdzēs ar detalizētu informāciju par produktiem, sastāvdaļām, kā arī palīdzēs izvēlēties veselībai drošu maltīti. Restorāna «Rossini» apmeklējums jums un jūsu draugiem noteikti vēl ilgi paliks atmiņā kā lielisks kulinārs piedzīvojums un garšu ceļojums uz Itāliju, ko vēlēsieties pavisam drīz atkārtot, lai turpinātu iepazīt plašajā ēdienkartē piedāvātos itāļu virtuves gardumus.

 
Foto: http://gettable.lv/

5. vieta: Avalon

13. janvāra iela 19, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Restorāns AVALON atrodas viesnīcā Avalon Hotel, un tajā var izvēlēties gan vieglas uzkodas, gan gardu maltīti pēc pastaigas vecpilsētā, jo restorāns atrodas nepilnu piecu minūšu gājienā no Rātslaukuma un Melngalvju nama.

Restorāna interjers ir moderns, ar Hi-Tech stila elementiem un košām krāsām, telpas – plašas un gaišas un gaisotne – brīva, nepiespiesta. AVALON īpaši piemērots lietišķām brokastīm un pusdienām, kā arī romantiskām vakariņām. Vasarā restorāna viesi ir gaidīti uz jumta terases, no kuras paveras burvīgs skats uz Vecrīgas namu sarkanajiem dakstiņu jumtiem.

Foto: http://gettable.lv/

Restorāns AVALON piedāvā Eiropai raksturīgu fusion virtuvi, un tā apmeklējums būs patīkams ceļojums garšu pasaulē. Šefpavārs Egils Grinfelds meistarīgi un radoši veido dažādu ēdienu garšu buķetes, kas patīkami pārsteigs visizsmalcinātākos gardēžus. Turklāt AVALON ir aktīvs kustības «Brīvs no ĢMO» («Brīvs no ģenētiski modificētas pārtikas»), Pavāru kluba un Live Riga biedrs un partneris, kā arī piedalās dažādos pasākumos un aktivitātēs,

kur tiek popularizēti Latvijas produkti, ēšanas kultūra, kā arī jaunākās tendences.
Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

4. vieta: Ribs & Rock

Kaļķu iela 8, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Katrā galvaspilsētā ir vieta, kur meistarīgi izkopta BBQ māksla, un Rīgā tā ir Ribs&Rock restorānā. Pirmais ar tik plašu ribiņu piedāvājumu, turklāt vienīgais, kas tās pasniedz laba roka pavadībā. Ribs&Rock ir stāsts par klasiskām vērtībām – gan grila jautājumos, gan rokmūzikā. Ribs&Rock atrodas uz dzīvākās Vecrīgas artērijas - Kaļķu ielas.

Restorāni šeit sastopami ik uz pieciem soļiem, taču Ribs&Rock atšķiras ar īpašu rokrakstu.

Krāšņie dekori – ugunīgās lampas, elektriskās ģitāras, plates un plakāti – atklāj mūsu kaislību uz labu mūziku.

Foto: http://gettable.lv/

Spēlējam klasiku no Jimi Hendrix un Led Zeppelin līdz REM, U2 un nedēļas nogalēs mūziku aicinām baudīt vietējo grupu izpildījumā. Pirms atvērām Ribs&Rock, šefpavārs virtuvi pārvērta laboratorijā, meklēdams veidus, kā panākt mīkstumu un sulīgumu. Iznākums ir komplimenti no klientiem un liela dažādība. Turklāt runa nav tikai par cūkgaļu. Mūsu ribiņu ēdienkartē atradīsiet arī teļu, jēru un medījumu. Gaļas jautājumos saucam sevi par ekspertiem, jo mums ir pašiem sava darbnīca, kas ir jūsu garantija prasmīgam griezumam un nemainīgas kvalitātes marinādei. Tā kā esam rados ar restorāniem Steiku Haoss, pie mums varat rēķināties ar plašu steiku izlasi. Vīnu izvēle pie mums ir bagātīga.

Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

3. vieta: Ostas Skati

Matrožu iela 15, Rīga, Latvija.

Restorāna apraksts

Vecpilsētas namu silueti, kuģu majestātiskie stāvi, gaismas spēles Daugavas ūdenī un fonā viegla dzeža mūzika. Šādu atmosfēru varat baudīt Ķīpsalas restorānā «Ostas Skati», kur tiek piedāvātas izsmalcinātas maltītes par labām cenām.

Jums vairs nav jādodas ārpus pilsētas, lai priecātos par relaksējošu ainavu un nesteidzīgi paēstu.

Vasaras terasē ērti varēs justies arī ģimene ar bērniem vai lielāka draugu kompānija. Pāris, kurš meklē klusu vietu romantiskām sarunām, varēs netraucēti baudīt pusdienas vai vakariņas, jo apkalpošana šeit ir draudzīga un nemanāma. Bet vēlos svētdienu rītos visi var satikties pie bagātīgās brokastu bufetes.

Foto: http://gettable.lv/
 
Foto: http://gettable.lv/

2. vieta: 3 pavāru restorāns

Torņa iela 4, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Ja vēlaties, lai maltīte tiešāam ir neaizmirstams piedzīvojums un bauda ne tikai garšas kārpiņām, bet arī visām citām maņām, tad godalgotais 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt», kurā saimnieko zināmie pavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, ir īstā vieta, kurp doties. It visā šeit jūtama pavāru spilgto personību elpa, vēlme atšķirties, darīt pa savam un būt radošiem.

Šis restorāns jau paspējis iemantot plašu apmeklētāju mīlestību un apbrīnu, jo tas, ko šeit dara pavāri, nav tikai gatavošana, bet gandrīz vai šovs.

Tiek jauktas krāsas, formas, smaržas un garšas, līdz klienta priekšā nolikts mākslas darbs vienā eksemplārā. Un tas viss notiek jūsu acu priekšā, nevis aiz slēgtām durvīm, jo restorānam ir atklātā tipa virtuve.

Foto: http://gettable.lv/

Neskatoties uz to, ka 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt» kļuvis ļoti populārs un novērtēts kā viens no labākajiem restorāniem Latvijā gan 2013., gan 2014. gadā, tajā joprojām tiek mīlēts un gaidīts katrs klients, sniedzot individuālu un draudzīgu apkalpošanu.
Restorāna pastāvīgajā ēdienkartē ir daudzveidīgs piedāvājums visām gaumēm – uzkodas, pamatēdieni ar gaļu vai zivīm, zupas un deserti. Pamatā tiek izmantoti vietēji un sezonāli produkti, ko restorānam piegādā Latvijas labākās zemnieku saimniecības, kurās aug tīri, kvalitatīvi dārzeņi un dzīvnieku labturībā tiek ievēroti augstākie standarti.

Foto: http://gettable.lv/

Mūsdienīgiem un pārmaiņas alkstošiem gardēžiem šī restorāna apmeklējums paliks atmiņā vēl ilgi. Gaumīgas un košas telpas, dzīvīga atmosfēra, smiekli, čalas un lieliska maltīte, ko acu priekšā pagatavo izcils pavārs. Vakars šajā restorānā būs lielisks pārsteigums mīļotajam cilvēkam, jautrs sarunu vakars draugu kompānijai, atraktīvai ģimenei un visiem citiem, kas vēlas garšīgi paēst dzīvespriecīgā atmosfērā.

Tāpat 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt» ir lieliska vieta, kurp aizvest ārvalstu viesus. Jau tagad ārzemju tūristi un regulārie viesi labprāt ļaujas ieteikumam un dodas vakariņās tieši uz šo restorānu, jo «Tam labam būs augt» ar savu meistarību, radošo pieeju un izcilo ēdienu ir pielīdzināms labākajiem restorāniem dažādās gardēžu iecienītās Eiropas un pasaules lielpilsētās.

 
Foto: http://gettable.lv/

1. vieta: Stargorod

Republikas laukums 1, Rīga, Latvija

Restorāna apraksts

Sātīga un bagātīga maltīte, izcils čehu alus, atklāts grils, dziesmas, dejas un šovi - to visu saviem apmeklētājiem piedāvā čehu alus darītava un restorāns «Stargorod». Tā nav vieta, kur tikai gardi paēst un atpūsties. Šeit viesiem ir arī ekskluzīva iespēja vērot slavenā čehu alus darīšanas procesu un pat piedalīties tajā. Īsti alus cienītāji būs sajūsmā par šādu izklaidi. Interesentiem tiek organizētas arī atsevišķas ekskursijas pa alus darītavu.

Arī pati restorāna un alus darītavas atrašanās vieta ir ievērības un apskates cienīga, jo tā izvietota 300 gadus senā ēkā.

Lieliskie grila un virtuves meistari restorāna ēdienkarti izveidojuši tādu, lai garšas buķete izcili saderētu ar dzīvā čehu alus «Stargorod» garšas niansēm. Daudziem no pasniegtajiem ēdieniem ir vairāk nekā 100 gadus sena vēsture un labākās čehu virtuves tradīcijas. Šeit varēsiet nobaudīt tādus zināmus un gardus alus virtuves ēdienus kā alus desiņas, ceptu gaļu uz iesmiem un uzkodas pie alus.

Foto: http://gettable.lv/

Restorānā ir arī savs firmas ēdiens – «Stargoroda celis» jeb cūkas stilbs. Restorāna ēdienu īpašās garšas un aromātu noslēpums ir to pagatavošanas metodes. Gaļa tiek gatavota uz dzīvas uguns speciālās un kvalitatīvās krāsnīs un grilos, kādus izmanto slavenajos Vācijas alus festivālos. Jopser krāsnī ir apvienotas mangala un malkas krāsns īpašības - gaļa, dārzeņi un zivis tiek ceptas no visām pusēm uzreiz, izveidojas kraukšķīga garoziņa, bet vidū ēdiens ir sulīgs un vitamīniem bagāts. Grilā var ievietot pat veselu dzīvnieku. Restorānā «Stargorod» dzīvnieka cepšana grilā ir vesels šovs, kuru uz skatuves vada restorāna šefpavārs.

Foto: http://gettable.lv/

Gardo maltīti klienti var baudīt ar izcilāko čehu alu «Stargorod», kura gatavošanas procesā netiek izmantoti konservanti, alu nepasterizē un nefiltrē. Tāpēc tas ir dzīvais alus, kurš savu lielisko garšu buķeti saglabā tikai īsu laiku pēc iznešanas no pagraba. Tas nekavējoties tiek pasniegts restorāna viesiem, lai viņi varētu izbaudīt čehu alus unikālo garšu.

Foto: http://gettable.lv/

Katrs vakars čehu alus darītavā un restorānā «Stargord» ir pārsteigumu pilns – ir dzīvā mūzika, dejas, dažādi alus un ēdienu šovi, īpašas svētku programmas. Tās ir vislabākās Čehijas alus restorānu tradīcijās, kas jums baudāmas tepat Rīgā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu