Tālā un kolorītā Austrālija

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā sestdienā, 20. februārī, «Hobiju domnīcā» tās vadītāja Laura Jēkabsone, kura pati nesen atgriezusies no ceļojuma uz dienvidu puslodi, gremdēsies atmiņās un runās par novēroto tālajā, taču tik karstajā kontinentā – Austrālijā. Ko darīt un ko nedarīt šajā milzīgajā salā, kuras viducis izdedzis saulē, bet malas apvij krāšņas pludmales, kurā slēpjas tik daudz dabas bagātību un citviet neredzētu dzīvnieku? Atbildes meklēs «Hobiju domnīcas» viesi – Nora no grupas «Latvian Voices» un Reinis Traidās, kurš savulaik studējis Austrālijā.

TVnet lasītājiem jau tagad iespējams savām acīm ieraudzīt kaut nelielu daļu no Austrālijas, skatot video ar domnīcas vadītāju Lauru, kura pavisam nesen tur viesojusies. Iespējams arī ieklausīties pieredzējušu ceļotāju novērojumos un aizraujošajos stāstos, tostarp par Austrālijas dabu, dzīvniekiem, virtuvi un ēdieniem. Ja rodas iedvesma, tiek piedāvāta recepte jauniem eksperimentiem virtuvē, kuriem šoreiz piemīt Austrālijas garša. Ja kādam vēl par maz Austrālijas, aicinājums doties uz izstādi tepat Rīgā par aborigēnu un papuasu mākslu. Par to vairāk video stāsta mākslas zinātniece un izstādes kuratore Vita Birzaka.

Iegriezies 360TV un skaties «Hobiju domnīcu» katru sestdienu plkst. 21.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu