Deju kolektīvs «Daiļrade» sola pārsteigt!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/DADailrade

6. martā latviešu deju ansamblis «Daiļrade» trešo reizi rādīs savu meistarību «Kadagys» šovā Lietuvā. Šoreiz ar deju «Aiz Daugavas vara dārzs».

«Kadagys» ir pirmais starptautiskais projekts pasaulē, kura mērķis ir veicināt tautas deju ansambļu horeogrāfu, lietuviešu komponistu un dejotāju kreativitāti, kā arī parādīt, ka tautas dejas var tikt pasniegtas mūsdienīgā veidā un dejotas mūsdienīgas mūzikas pavadībā, vienlaikus saglabājot etniskās tradīcijas.

Latviešu deju ansambļa priekšnesums būs deja no Pasaules koru olimpiādes «Aiz Daugavas vara dārzs» - Agra Daņiļeviča horeogrāfija, «ElectroFolk» oriģināldziesma. «Daiļrade» dejotāji saka lielu paldies ģimenēm, radiem, draugiem, atbalstītājiem un skatītājiem: «Esam laimīgi, ka mums ir tik liels atbalstītāju loks, kas palīdz mums augt un iet uz priekšu. Ceram uz tikpat intensīvu atbalstu arī turpmāk.»

Projektā sākumā piedalījās 10 tautas deju ansambļi. Katru nedēļu vismazāk balsu ieguvušais kolektīvs šovu pamet. Pagājušajā nedēļā šovu pameta Lietuvas deju kolektīvs «Alsa» no Akmenes.

Ansambli pārstāv kolektīva kapteinis Jānis Pētersons, kurš ir ne tikai Daiļrades dejotājs, bet arī sintroka grupas «The Citizens LV» solists. Deju kolektīvi koncertā uzstājas ar savu koncertprogrammu, sacenšoties par «Kadagys» balvu. No Lietuvas konkursam izvirzīti deju ansambļi: «Nemunas», «Vingis», Viļņas Universitātes tautas deju ansamblis, «Panevėžio pynimėlis», «Žilvitis», «Neris» un «Sietuva». Ielūgumu pievienoties projektam saņēmis arī lietuviešu-poļu mazākumtautību tautas deju kolektīvs un deju ansamblis «Daiļrade» no Latvijas.

Par balsošanu

Ja vēlies atbalstīt latviešu dejotājus, tad to iespējams darīt tikai šova tiešraides laikā «Daiļrades» uzstāšanās laikā kadagys.tv3.lt. 6.martā plkst.19.30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu