Daugavpilī sāk uzstādīt Lieldienu dekorus - Rīgas ielā veido Olu galeriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Daugavpilī sākusies Lieldienu dekoru uzstādīšana - Rīgas ielā tiek veidota Olu galerija, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Olu galeriju veidos 16 spilgtas un interesantas olas, kuru skices zīmējuši un olas apgleznojuši pilsētas skolu audzēkņi. Bērnu zīmētās olu skices izvērtēja speciāla komisija, rezultātā tika atlasītas 16 labākās skices.

Šajos zīmējumos ir atainota spilgtā bērnības pasaule ar ziediem un tauriņiem, ar pilsētas skatiem un multfilmu varoņiem, ar tautiskiem ornamentiem un iemīļotu pasaku varoņiem. Daudzi darbi ir ne tikai spilgti un krāšņi, tajos ir ietverta arī dziļa jēga.

Pirmo reizi pēc skolēnu skicēm radīto Lieldienu olu galerija Daugavpilī bija skatāma pērn. Tā kā šī ideja izpelnījās lielu atzinību gan bērnu, gan pieaugušo vidū, pasākumu tika nolemts atkārtot. «Galvenais šajā pasākumā droši vien ir tas, ka bērni paši rada pilsētas svētku rotājumus,» uzsver pasākuma organizatori.

Lai arī šogad konkursa organizatori nolēmuši apbalvot visus galerijas darbu autorus, arī šogad iedzīvotājiem būs iespēja nobalsot par iepatikušos Lieldienu olu, nofotografējoties pie tās un atsūtot fotogrāfiju uz e-pastu «daugavpils@daugavpils.lv» vai publicējot to Daugavpils pilsētas domes «Facebook» profilā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu