Lieldienas Rīgā svinēs ar pasākumiem garīgās un tautiskās noskaņās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lieldienās Rīgā no 23. marta līdz 28. martam norisināsies koncerti, sarīkojumi ģimenēm ar bērniem, kā arī Lieldienu tradicionālie pasākumi ar šūpošanos, folkloru kopu un dejotāju piedalīšanos, informē Rīgas domē. Pasākumi gan garīgās, gan tautiskās noskaņās norisināsies dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs.

Lieldienu pasākumi kristīgā noskaņā sāksies 23. martā ar koncertu «Rekviēms Klusajā nedēļā», kas notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Koncertā skanēs renesanses laika spāņu komponista Kristobala de Moralesa mūzika. Savukārt Lielajā piektdienā, 25.martā, šajā pašā dievnamā norisināsies «Lielās Piektdienas koncerts» un koncerts «Crucem tuam adoramus».

Lieldienu garīgo gaisotni galvaspilsētā varēs baudīt arī vairākos citos koncertos, kas notiks galvaspilsētas dievnamos. 26.martā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā koncertā «Krusta ēnā» skanēs gregoriskie dziedājumu, Johana Sebastiana Baha, Sezāra Franka un Šarla Guno skaņdarbi vairāku solistu sniegumā. Šajā dienā mūziku varēs baudīt arī Rīgas kamerkora «Ave Sol» Lieldienu koncertā, kas notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā, un Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kur skanēs baroka laika mūzika. Savukārt kultūras centrā «Mazā Ģilde» būs dzirdami pareizticīgo dziedājumi.

Vairākos Lieldienu svētku pasākumos īpaši būs gaidītas ģimenes ar bērniem. Lieldienu tradicionālajos rituālos, šūpojoties, krāsojot un ripinot olas, dziedot, darbojoties dažādās aktivitātēs un vērojot priekšnesumus, varēs iesaistīties kultūras un atpūtas centrā «Imanta», Kultūras pilī «Ziemeļblāzma», Rīgas kultūras centrā «Iļģuciems», VEF Kultūras pilī, kā arī laukumā pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā, kur darbosies «Jautrās Lieldienu šūpoles». Bērni varēs doties arī uz Rīgas Porcelāna muzeju, kur būs iespēja iesaistīties Lieldienu porcelāna darbnīcā.

Otrajās Lieldienās koncerti notiks kultūras centrā «Mazā ģilde», kā arī Lielajā ģildē, kur orķestris «Rīga» uzstāsies pasākumā «Orķestromīma». Pasākumā ikviens interesents, bet, jo īpaši bērni, varēs iesaistīties pantomīmas meistarklasēs, kā arī koncertā vērot orķestra «Rīga» un Rīgas pantomīmas uzstāšanos.

Lieldienu pasākumi notiks arī Kalnciema kvartālā, kur būs iespējams gan piedalīties svētkiem raksturīgos tautas tradīciju rituālos, gan klausīties mūziku grupu uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu