Lieldienās Siguldā notiks pirmais šūpoļu festivāls «Latvija šūpojas Siguldā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 26. līdz 28.martam Siguldā notiks pirmais šūpoļu festivāls «Latvija šūpojas Siguldā». 26.martā plkst.13.00 pie Siguldas dzelzceļa stacijas vairāk nekā 20 novada Lieldienu zaķi atklās pirmo šūpoļu festivālu.

27.martā no plkst.9.00 līdz 16.00 festivāla norisi papildinās Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras kopām un amatnieku tirdziņš Siguldas Svētku laukumā. Uz Lielās dienas svinēšanu siguldiešus un pilsētas viesus aicinās Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopa «Senleja» un Allažu pagasta Tautas nama bērnu un jauniešu folkloras kopa «Tiptaiņi», saulei uzgavilēs postfolkloras mūzikas grupa «Daba san».

Pilsētas teritorijā 21 vietā tiks izvietotas 88 interaktīvas un krāšņas šūpoles – «Saldais pavasaris», «Sigulda sapņo», «Šūpo olu!», «Laik, apstājies!», «Kurš pirmais – zaķis vai ola?», «Pavasara uzplaukšana», «Dabas radīts», «Lidojums», «Vilka dziesma», «S!gulda aizrauj!» un daudzas citas. Starp festivāla vides objektu autoriem ir grupa «Dzelzs vilks», scenogrāfs un tēlnieks Rūdolfs Baltiņš un jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, ziņu portāls TVNET, Dabas aizsardzības pārvalde, novada uzņēmēji – «Aerodium», Latvijas Gumijlēcēju klubs, kafejnīca «Eklers», viesnīcas «Pils» un «Sigulda», ziedu salons «Puķe», veikals «Veloriba», stādaudzētava «Ķikši», SIA «Anatols», SIA «Troja», tūrisma birojs «Makars.lv», bērnudārzs «Pasaciņa», «Pīlādzītis», «Ābelīte» un «Ieviņa», šūpoļu meistara Mārtiņa Rupmeja, SIA «RAMEI» un «Master Wood» radītas šūpoles un vides objekti. Festivāla objekti būs brīvi pieejami ikvienam interesentam. Īpaši uz festivālu tiek gaidītas ģimenes ar bērniem.

20160323_161757_0420.JPG

Visi festivāla apmeklētāji tiek aicināti ne tikai kārtīgi izšūpoties, bet arī uzņemt bildes ar festivāla objektiem un dalīties ar tām sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #SupoluFestivalsSigulda. Tiem, kuri 27.martā laika posmā no plkst. 11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā pie skatuves uzrādīs fotogrāfiju no piedzīvojumiem šūpoļu ceļā, saņems īpašu pirmā šūpoļu festivāla pārsteigumu. Ja būsi ar to dalījies sociālajos tīklos, tavs pārsteigums dubultosies!

Lai apskatītu visas šūpoles, ikviens interesents Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, Ausekļa ielā 6, Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā, varēs saņemt īpašo šūpoļu ceļa karti. Karte būs pieejama arī Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv. Tālrunis uzziņām - 67971335.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu