Vērienīgas Lieldienu svinības Čiekurkalna Krustcelēs 27. martā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmajās Lieldienās, 27. martā, no pulksten 10:00 līdz 16:00 Čiekurkalnā, laukumā Rusova ielā 9 norisināsies pasākums «Liela diena Čiekurkalna Krustcelēs».

Tieši pulksten 10:00 tiks iešūpotas Ziemeļu apkaimēs lielākās – 6 metrus augstās Lieldienu šūpoles, bet uz skatuves kāps gan Čiekurkalnā dzīvojošie, gan uzaicinātie mākslinieki, lai ar dziesmām un mūziku radītu svētku noskaņu pasākuma apmeklētājiem visas dienas garumā.

No pulksten 10:00 līdz 16:00 notiks mājražotāju, amatnieku un zemnieku tirdziņš, kurā savus darinājumus un produkciju piedāvās 60 tirgotāju no visas Latvijas. Smalki rokdarbi, apģērbi, rotas lietas, koka izstrādājumi, metālkalumi, kā arī ikdienā neredzēti gardumi – tas viss būs rodams tirgus placī.

11:00 visi interesenti gida pavadībā aicināti doties pusotru stundu garā ekskursijā pa Čiekurkalnu, lai iepazītu apkaimes bagāto vēsturi un aplūkotu ievērojamākos objektus. Šīs ekskursijas vienmēr pulcē daudz interesentu. Pusdienlaikā – ap 13:00 Čiekurkalna attīstības biedrība visus apmeklētājus cienās ar turpat uz ugunskura tapušo bukstiņbiezputru.

Organizatori ir īpaši padomājuši par izklaidi ģimenēm ar bērniem. No 11:00 sāks darboties Lieldienu trušu fotodarbnīca, kur varēs ne vien apmīļot garaušus, bet arī uztaisīt kopīgu foto pie profesionāla fotogrāfa. No 12:00 bērni varēs izvizināties zirga pajūgā, bet drosmīgākie - kāpt ponija mugurā. Visas dienas garumā darbosies zīmēšanas telts, kurā izpaust savu mākslinieka talantu. Par jautrību gādās vienmēr omulīgais Vinnijs Pūks un viņa draugs Sivēns.

Tie Čiekurkalna viesi, kuriem būs iepatikusies apkaime, varēs pie reizes noskatīt jaunu dzīvokli blakus esošajos Ezerparka Namos. No 10:00 līdz 16:00 te tiks rīkotas atvērto durvju dienas.

Pasākums Čiekurkalna Krustcelēs notiks jau sesto reizi. Tā kā šajās Lieldienās tiek solīti īsteni pavasarīgi un jauki laika apstākļi, arī ņemot vērā iepriekšējo pasākumu pieredzi, sagaidāms, ka pasākumu apmeklēs 1500 - 2000 cilvēku. Pasākuma vietā iespējams ērti nokļūt ar 6. tramvaju (Rusova ielas pietura) vai 9. autobusu (Čiekurkalna 5.šķērslīnijas pietura, braucot no centra). Pasākuma norises vietas tuvumā iespējams ērti un bez maksas novietot auto.

Pasākumu rīko Čiekurkalna attīstības biedrība un Latvijas Mājražotāju un mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrība sadarbībā ar pastāvīgo partneri – «Ezerparka nami». Organizatori saka lielu paldies atbalstītājiem – tipogrāfijai «Zemgus» un mēbeļu veikalam «Čiekurs»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu