Kanādieši izrāda dokumentālo filmu par Karostas cietumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nesen Kanādā laista klajā interesanta gandrīz stundu gara dokumentālā filma par Karostas cietumu un līdzīgu piedāvājumu Lietuvā – padomju laika bunkuru. Filmu uzņēmusi kompānija Quiet Motion Inc. no Monreālas, kas ir specializējusies televīzijas dokumentālo filmu veidošanā vietējam un starptautiskam tirgum.

Tieši pirms gada, pērnā gada aprīlī, kanādiešu filmēšanas grupa gandrīz nedēļu uzturējās Liepājā, lai safilmētu nepieciešamo materiālu. Tagad varam iepazīties ar rezultātu.

Parconaute - Bons baisers de Russie - Copie de visionnement from Quiet Motion on Vimeo.

Arī šogad Karostas cietumu apmeklējuši vairāki starptautiskie mediji, tajā skaitā viena no pasaulē populārākajiem tūrisma ceļvežiem Lonely Planet filmēšanas grupa, kurai bija uzdevums izveidot video sižetu par Latvijas ievērojamākajiem tūrisma objektiem. Karostas cietums bija vienīgā vieta ārpus Rīgas, ko Lonely Planet iekļāva savā sižetā.

Martā cietumā viesojās fotogrāfs no Portugāles Miguel Proenca, kurš īsteno ilgtermiņa dokumentālās fotogrāfijas un portretu fotogrāfijas projektus, kas galvenokārt saistīti ar sociāli aktuāliem un vides jautājumiem.

Šogad Karostas cietumu apmeklēja arī producentu grupa no Ungārijas, kas plāno rudenī filmēt TV šovu cietumā.

Šo pavasari TV3 precību šovā «Kāzu gūstā» tika demonstrēts «vecpuišu» pasākums Karostas cietumā. Precību šovā piedalījās liepājnieks, kurš savu vecpuišu ballīti izbaudīja cietumā.

No 1.maija Karostas cietums būs atvērts apmeklētājiem katru dienu no pulksten 10 līdz 18, bet tagad, aprīlī, cietumu var apskatīt sestdienās un svētdienās, ekskursijas sākas pulksten 12, 13, 14 un 15.

Karostas cietumā šogad būs jauns piedāvājums – slēgtā istaba «Īslaicīgās aizturēšanas izolators». Pagājušā gada jūlijā cietumā tika atvērta pirmā slēgtā istaba jeb Escape Room «1984», un tā jau paspējusi iemantot popularitāti un piesaistīt daudz apmeklētāju arī ziemas sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu