Paraugies uz Latviju ar redzīgām acīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Ārā viss lielākoties pelēks un it kā vēl nav pat vērts mosties no ziemas miega, tomēr tā ir tikai šķietamība, it īpaši cilvēkiem, kas prot notvert mirkli kadrā. Vai esat kādreiz piedalījušies fotopastaigā? Tādas notiek daudzās lielpilsētās, taču nupat tika sarīkots Latvijā pirmais ārpilsētas izbrauciens skaisto bilžu vietnes Instagram cītīgiem papildinātājiem, izmetot loku pa Zemgali.

Bērnudārza audzinātāja, tipogrāfijas darbinieks, kafijas eksperts, kokmākslinieks, dizainere un arhitekte – seši, kā paši smejas, Latvijas labākie instagramisti, devās kadru medībās uz Ogres Zilajiem kalniem, Trušu karalisti, bioloģisko saimniecību «Janavas», Kokneses pilsdrupām un Odzienas muižu.

Trušu karaliste bija viena no vietām, no kuras nevienam negribējās braukt prom. Te atšķirībā no zoodārza zvēriņus (daudzkrāsainus trušus, šķelmīgas kazas, zirgu, mandarīnpīles) var pacienāt. Cienasta spaiņus karalistes galminieki iedos un vēl izšūpinās milzīgās šūpolēs, kurās var sasēsties visa ģimene. Bet, raugoties uz Mākslas akadēmijas studentu veidotu vides objektu pļaviņas vidū, rodas jautājums – vai tas te stāv, lai vietējie varētu teikt «mums viss pie kājas»? Nē, izrādās, zemteksts ir cits - «svētīgas tās kājas, kas nes Kristus vēsti»... (šeit, Lēdmanes atpūtas parkā, augustā notiks arī kristīgās mūzikas festivāls).

Foto: Instagram

Saimniecībā «Janavas» mums stāsta par iecerēto baskāju taku, kas tiks lēnā garā ierīkota šogad un bez taktilām sajūtām piedāvās arī izziņas iespējas, līkumojot gar aizsargājamiem un ārstnieciskiem augiem. Janavieši lepojas ar savu ekskluzīvo paštaisīto kosmētiku: Eiropā losjoniem izmanto ar pļaujmašīnu pļautas rudzupuķes – kaudzēm zaļu lakstu, savukārt te destilātam lasa tikai ziediņus: tas ir stundām ilgs roku darbs. Kopīgi nošausmināmies par Eiropas prasībām nopļaut pļavas līdz konkrētam datumam, neļaujot ienākties dažādu vēlāk ziedošu ārstniecības augu sēklām. Bioloģiskā pļava taču nav mauriņš! Ņemot vērā, cik saistoši «Janavu» iemītnieki spēj pastāstīt par savu ikdienu vēl tukšā pavasara laikā, domājams, vasaras pastaigas pa pļavām, augu atpazīšanas spēles un tēju degustācijas sniegs vēl vairāk prieka.

Foto: TVNET

Odzienas muižā, kas sastāv no divām radikāli atšķirīgām daļām - drupām un kādreizējās dzīvojamās puses, kuru pēdējā iemītniece pametusi vien pirms diviem gadiem, rodas jautājums: «Vai spoki šeit ir?» To nu vasarā var noskaidrot katrs pats, paliekot šeit pa nakti. Pārlieku sadegustējoties vietējā brūža ekskluzīvo alu (nopērkams vien pāris Rīgas krogos), spokus ieraudzīt nav liela māka. Mūsos patiesi mostas ziņkārība, par ko tuvākajos gados pārtaps kādreizējais padomjlaiku ciema klubs, kurā skatu saista vairākas daudzkrāsainas zāles. Šeit mēdz rīkot kāzu svinības, un vietējie cer to padarīt par iecienītu koncertvietu.

Foto: Instagram

Fotogrāfi no izbrauciena atgriezās apmierināti un pat laimīgi. Kā teica viens no viņiem: «Bildēšanu var salīdzināt ar medībām: trīs reizes ar nodomu brauc uz vienu un to pašu vietu, tomēr nekā nebūs, bet tad ceturtajā gadies turpat pavisam nejauši – un ir! Ir īstā saule, pareizas ēnas, un sanāk ideāls kadrs.»

Foto: Instagram

«Instagram» vietnē ar mirkļbirku‪ #‎InstatripLV ‬šobrīd jau ir ievietoti vairāki desmiti bilžu un būs vēl, un daudzi nav kavējušies paust savas simpātijas ar «patīk». Ievērojami pieaudzis arī LIAA Tūrisma departamenta «Instagram» konta @EnjoyLatvia sekotāju skaits.

fotoieskats ceļojumā #instatriplv

Padomā arī tu – vai spētu parādīt Latviju tik skaistu, ka ikvienam gribētos aplūkot vietu, kur esi bijis? Šis Instatrips bija pirmais, bet, visticamāk, nepaliks pēdējais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu