Jūrmala iekļauta pasaules skaistāko pilsētu topā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/jurmalalv

Ceļotājs Gunārs Garfors (Gunnar Garfors), kas bijis 198 pasaules valstīs, amerikāņu portāla Thrillist veidotajā topā Jūrmalu nosaucis par vienu no skaistākajām pilsētām pasaulē.

Amerikāņu portāls «Thrillist» kopdarbā ar ceļotāju Gunāru Garforu izveidojis TOP 20 noteikti apmeklējamo pasaules mazpilsētu topu. Pērn, tika veidots TOP 20 lielpilsētu tops.

Mazpilsētu topā trīspadsmitajā vietā varam skatīt Jūrmalas vārdu, kas nozīmē, ka ceļotājs šo vietu ir nodēvējis par vienu no interesantākajām un skaistākajām pilsētām pasaulē.

Topa pilsētu atlases kritēriji bija cilvēki, ēdiens, atmosfēra un izklaide. Pirmajā vietā viņš ierindojis Falmutu Lielbritānijā, otrajā - Santluisa salu Senegālā, bet trešajā - Norvēģijas polāro pilsētu Tromso. Pārējās pilsētas: Kepa (Kambodža); Portsmuta (Anglija); Zanzibāra (Tanzānija); Ušvaja (Argentīna); Nepiera (Jaunzēlande), Sanhuandelsura (Nikaragva) un Barranco (Peru).

Garfors Jūrmalu nosauc par Latvijas pērli, kurā var baudīt skaistu balto smilšu pludmali, vēsturiskus koka arhitektūras pieminekļus un vairākus jaukus spa hoteļus. Kā īpašu vietu ceļotājs min arī Jūrmalas etnogrāfisko muzeju, kurā varot izjust, kā dzīvojuši zvejnieki. Ieteikumos pieminēta arī ērtā nokļūšana turp no Rīgas lidostas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu