Kultūras akadēmija svin 25 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par godu Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) 25 gadu jubilejai nākamnedēļ trīs dienas notiks šim notikumam veltīti svētku pasākumi, informē LKA sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Lūse. Akadēmijas jubilejas svinības sāksies 18. maijā ar svinīgo Satversmes sapulces sēdi, kurā LKA jubilejā sveiks Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bijusī Valsts prezidente profesore Vaira Vīķe-Freiberga, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Tāpat svinīgajā sēdē piedalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Artis Sīmanis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Baiba Moļņika, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Latvijas Nacionālā teātra direktors un LKA Padomnieku konventa pārstāvis Ojārs Rubenis un citi.

Pasākumā uzstāsies LKA goda profesors Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels ar muzikāliem fragmentiem no programmas «Krāsu balāde. Vārds mūzikā», kā arī LKA izcilības - tradicionālās dziedāšanas grupa «Saucējas» un jauktais koris «Sōla».

Savukārt nākamajā dienā, 19. maijā, no plkst.9 līdz 20 norisināsies studējošo un absolventu konference «ZinātMāksla». Šā gada konference būs īpaša, jo ar ziņojumiem par savu pētījumu un radošo darbnīcu rezultātiem tajā aicināti piedalīties LKA studenti, bet par savu profesionālo pieredzi stāstīs absolventi, tādējādi ilustrējot plašo darba tirgus spektru, kam savus studentus sagatavo LKA.

Konferencē tiks iepazīti pētījumi par filmu un teātra nozarēm, starpkultūru sakaru, kultūras un mākslas socioloģijas, menedžmenta un literatūras tēmām. Atsevišķā sekcijā tiks prezentēti projekti, kas tapuši nozaru sinerģijas rezultātā, LKA daudzveidīgo apakšprogrammu un specializāciju studentiem apvienojoties kopīgos projektos.

LKA 25 gadu jubilejas svinību noslēgumā 20. maijā plkst.14 notiks LKA absolventu salidojums, kas vienkopus pulcēs ne tikai studiju biedrus, bet arī draugus un kolēģus, lai dalītos atmiņās par kopīgi aizvadītajiem studiju gadiem. Salidojumā ar muzikāliem sveicieniem uzstāsies LKA absolventi Aija Vītoliņa, muzikālās apvienības «Regīna», «Ferdenposts», «Viens, divi, trīs, četri» un «Suņa stunda», kā arī dīdžejs Šolis, Toms Auniņš un Kristaps Kuplais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu