Jāņu svinības Rīgā apmeklējuši vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Līgo svinības Rīgā apmeklējuši vairāk nekā 80 tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu, piedaloties vērienīgajā pasākumā «Līgosim krastmalā!», kā arī tradicionālo Jāņu svinībās Dzegužkalnā, liecina policijas un pasākumu organizatoru veiktās aplēses.

Pasākumā «Līgosim krastmalā!» rīdzinieki un pilsētas viesi varēja noskatīties gan muzikālu uzvedumu «Reiz Jāņu naktī», gan vērot un līdzi dzīvot dejotājiem uzvedumā «Īsa bija Jāņu nakts», kā arī dancot zaļumballē, baudot svētku mielastu, omulību pie ugunskuriem un izzinot Līgo nakts tradīcijas.

Apmeklētas bija arī Tradicionālo Jāņu svinības Rīgas augstākajā kalnā – Dzegužkalnā, kur viss notika, balstoties tradicionālajās Jāņu nakts tradīcijās ar vainagu pīšanu, uguns pūdeles iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ielīgošanas un Jāņu pasākumu izmaksas Rīgā bija 339 500 eiro. Lielākā summa - 312 000 eiro - atvēlēta Jāņu pasākumiem 11.novembra krastmalā un Dzegužkalnā. Ielīgošanas aktivitātes pilsētā izmaksājušas 18 000 eiro, savukārt Zāļu tirgus organizēšana Doma laukumā - 9500 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu