Apceļo Latviju: Kurzemes cietokšņa muzejs un Smiltiņkalns

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lana Poterjailo

Šajā vasarā nonācām pie tā, ka nav jābrauc nekur tālu, lai redzētu ko skaistu un interesantu. Paši dzīvojam Tukumā un nolēmām apceļot divus tuvākos novadus, proti, Tukuma un Kandavas novadus. Sākotnēji likās, ka nekas interesants mūs negaida, bet izrādās, ka šeit redzēt ir ko un pietiekoši daudz.

Mūsu pirmā apstāšanās vieta bija Kurzemes cietokšņa muzejs un Smiltiņkalns, kas atrodas Zantē, Kandavas novadā. Kurzemes cietokšņa muzejs ir pēdējā laika interesantākais muzejs, ko esam apmeklējuši šajā tematikā. Muzejs patika gan lielajiem, gan mazajiem līdzbraucējiem.

Kurzemes cietokšņa muzejs ir militārajai vēsturei veltīts muzejs, kas savu darbību uzsāka 1996. gadā un tā izveidotājs un vadītājs ir Ilgvars Brucis, kas arī izvadā apmeklētājus pa muzeja telpām un pastāsta par tur redzēto. Kurzemes cietokšņa muzeja pastāvīgā ekspozīcija galvenokārt stāsta par Otro pasaules karu un notikumiem Kurzemē 1944. un 1945. gadā. 2008. gada septembrī muzejs tika iekļauts Eiropas kultūras mantojuma sarakstā un ieguva Eiropas kultūras mantojuma karogu. Apmeklējot muzeja telpas var just to siltumu un atdevi savam hobijam, ko I. Brucis šeit ir ieguldījis. Muzeja iekštelpās mēs varam ieraudzīt dažādu laiku kaujas ieročus, senlaicīgos telefonu aparātus, veco naudu, pastmarkas un vēl daudz ko citu.

Foto: Lana Poterjailo

Muzeja āra ekspozīcijā var apskatīt bruņu transportu un lidmašīnu. Āra ekspozīcija mazajiem patika daudz labāk. Muzeja teritorijā ir divi tanki, uz viena var pat uzrāpties augšā. Vienu tanku kopā salika pats I. Brucis. Apkārtne ir ļoti sakopta, bērniem ir kur paskriet.

Kurzemes cietokšņa muzejs saviem apmeklētājiem vēl piedāvā:

pārnakšņo cietoksnī;

atpūties pie dīķa;

organizē pikniku pie ugunskura;

pārbaudi spēkus militārajā šķēršļu trasē.

Muzeja adrese: Skolas iela 8a, Zante, Zantes pagasts, Kandavas novads. Muzeja darba laiks: pirmdiena, otrdiena- brīvdiena. Trešdiena10:00 - 17:00 Ceturdiena10:00 - 17:00 Piektdiena10:00 - 17:00 Sestdiena10:00 - 17:00 Svētdiena10:45 - 15:00 No 18.novembra līdz 1.maijam muzeja apmeklēšana grupām virs 10 personām laiku iepriekš saskaņojot pa telefona numuru 29442311. Ieejas maksa: EUR 1,50 (skolēni, pensionāri), EUR 3,00 (pieaugušie), bērniem līdz skolēnu vecumam bez maksas.

Iesakām no visas sirds Jums šo muzeju apmeklēt, nenožēlosiet.

Foto: Lana Poterjailo

Smiltiņkalns atrodas pie Zantes robežas braucot no Tukuma puses uz Zanti, jebkurā gadījumā ir norāde uz kalnu. Smiltiņkalns ir Tukuma novada augstākais punkts, atrodas Austrumkursas augstienē, Saldus paugurainē, un tā augstums ir 153 metri virs jūras līmeņa. Šeit ir ideāla vieta apstāties, lai ieturētu maltīti, atpūsties un pavērot dabas gaitas. Arī šajā vietā savu roku pielicis « Latvijas mežs « , kas ierīkojis šo atpūtas vietu. Uzkāpjot kalnā, var aplūkot apkārtni, ir arī neliels tornītis no kura paveras fantastisks skats.

Noteikti braucot uz šo galu iebrauciet Zantē, lai iepazītos ar Otrā pasaules kara liecībām un uzkāptu Tukuma novada augstākajā punktā.

«Apollo» un «Tvnet» aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc «Apollo» un «Tvnet» aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas, un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas un iegūsti balvu! «Apollo» un «Tvnet» aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz epastu - celotajs@tvnet.lv

Divi aizraujošāko un iedvesmojošāko ceļojumu stāstu autori augustā saņems katra sevis cienīga ceļotāja un aktīva dzīvesveida piekritēja balvu – daudzfunkcionālo «Garmin» pulksteni-aktivitātes uzraudzītāju «vivofit 3», kas skaita soļus, kalorijas, nosaka vidējo aktivitātes līmeni un seko līdzi arī tavai miega kvalitātei. Turklāt «vivofit 3» Move IQ kustību detektors visas aktivitātes automātiski ieraksta, lai vēlāk tu varētu tās apskatīt un analizēt Garmin Connect™ vietnē. Bet brīžos, kad būsi aizmirsis par to, ka jāizkustas, pulkstenis to atgādinās ar skaņas signālu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu