Apceļo Latviju: Dabas un izziņas taka «Viesatas upes loki»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūsu ģimenei ļoti patīk mežs un līdz ar to bieži cenšamies atpūsties tieši mežā - orientējamies, vienkārši pastaigājamies, baudām dabu. Mežs palīdz atgūties no stresa, mežā mēs jūtamies daudz labāk, jo tur nav tās ikdienas steigas kas ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa mūsdienās. Mani ļoti priecē tas, ka Latvijā tomēr vēl var atrast apskates vietas par kurām nav jāmaksā, dabas takas pārsvarā ir bezmaksas.

Šogad esam iesākuši iepazīt dažādās dabas takas, lai iepazītu mežu vēl vairāk un viena no pēdējā laika interesantākajām takām bija «Viesatas upes loki».

«Viesatas upes loki» plaši savus apmeklētājus iepazīstina ar mežu, kokiem, zvēriem. Apmeklējot šo taku jūs redzēsiet to, ka šeit cilvēka roka pielikta pavisam mazs, šeit viss pēc iespējas vairāk pakārtots dabiskajiem procesiem, kas notiek mežā.

Pastaigājoties pa taku var redzēt daudz nogāzušos kokus, kurus šeit atstāj priekš trūdēšanas, jo tas ir dabiskais process, kas mežam sniedz labumu. Daudz kokus sagāzuši pāri upei bebri, kuri šeit sacēluši daudz migu un slidkalniņus, pa kuriem šļūkā upē iekšā. Šeit esot Jūs pilnībā spēsiet iepazīt mežu un šī taka interesanta būs arī mazajiem apmeklētājiem, jo informatīvajos stendos ir izsmeļoša informācija par mežā sastopamiem kokiem, bija lietas kuras nezināju, tiešām interesanti. Izstaigājot dabas taku būs iespēja apskatīt upes stāvkrastus, 200 gadu vecu priedi, brūno avotiņu, cūku vannu, bebru māju, mežizstrādes laukumu, melnalkšņu audzi, dižbērzu, Spuņņakmeni un daudzus citus objektus.

Ja būsiet īpaši vērīgi, varēsiet ieraudzīt arī dažādu sugu putnus par kuriem informāciju varēsiet atrast takā izvietotajos stendos.

Taka nav īpaši cilvēka veidota, tikai mitrākajās vietās izvietoti celiņi.

Foto: publicitātes

Takas garums vienā virzienā ir 5,1 km, un to iespējams iziet 3 dažādos variantos. Iespējami gida pakalpojumi, taču taka ir marķēta un izstaigājama arī bez pavadoņa palīdzības. Lai izstaigātu visus upes līkumus, būs nepieciešamas 3 - 4 stundas. Takas beigu daļā izvietotas dažādas spēles. Man ļoti patika zivtiņas spēle, kur ar makšķeri vajadzēja noķert zivi, grūti, bet interesanti.

Takas teritorijā izvietotas ir arī piknika vietas, līdz ar to varat ieturēt arī maltīti, protams, pēc tam aiz sevis savācot.

Takas apmeklējums ir bezmaksas un apmeklējuma laiks neierobežots, protams, ka tumsā šeit nav ko darīt. Taka atrodas- Irlavas pagastā, Tukuma novadā (jābrauc cauri visai Irlavai no Tukuma puses un tad jāskatās norādes), atrast nav nekādu grūtību. Ja Jums patīk mežs, laipni lūgti!

Vienīgais velkat gaišas drēbes, jo kā jau mežs, šeit dzīvo arī ērces.

Foto: publicitātes

TVNET aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc TVNET aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas, un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas un iegūsti balvu! TVNET aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz e-pastu - celotajs@tvnet.lv

Divi aizraujošāko un iedvesmojošāko ceļojumu stāstu autori augustā saņems katra sevis cienīga ceļotāja un aktīva dzīvesveida piekritēja balvu – daudzfunkcionālo «Garmin» pulksteni-aktivitātes uzraudzītāju «vivofit 3», kas skaita soļus, kalorijas, nosaka vidējo aktivitātes līmeni un seko līdzi arī tavai miega kvalitātei. Turklāt «vivofit 3» Move IQ kustību detektors visas aktivitātes automātiski ieraksta, lai vēlāk tu varētu tās apskatīt un analizēt Garmin Connect™ vietnē. Bet brīžos, kad būsi aizmirsis par to, ka jāizkustas, pulkstenis to atgādinās ar skaņas signālu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu