Nedēļas nogalē Carnikavā svinēs Nēģu svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Carnikavā 20.augustā ar izklaidējošiem, gastronomiskiem, sportiskiem un muzikāliem pasākumiem tiks svinēti 15.Nēģu svētki.

Tradicionālie Nēģu svētki šoreiz notiks ar devīzi «mmm... māksla dzīvot!».

Pasākuma laikā Carnikavas parkā, «Muižas ostā», uz centrālās skatuves spēlēs rokgrupa «Pērkons», uzstāsies «Mirage Jazz Orcehestra» un Kristīne Prauliņa, Aija Vītoliņa, «Trīs tenori» - Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs. Ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī citi mūziķi.

Nēģu kulinārijas meistarklasi vadīs «Muusu» restorāna šefpavārs Kaspars Jansons un Igaunijas prezidenta šefpavārs Taigo Lepiks, savukārt šā gada svētku jaunums būs īpaši jauniešiem veidota sporta un muzikālā programma «Mad Port», kas notiks Carnikavas stadionā.

Gaujmalas «Miera ostā» svētku viesiem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un meistarklasēs, baudīt mūziku kopā ar Raimondu Ozolu, perkusionistu Nilu Īli un citiem mūziķiem, vērot akrobātu šovu ar ūdensslēpēm, kā arī laivu parādi. Tur visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja doties izbraucienā ar zvejnieku un vikingu laivām līdz Gaujas ietekai jūrā. Gaujas krastā tiks sagaidīts arī Nēģu karalis, lai kopā ar viņu dotos tradicionālajā gājienā uz Nēģu svētku atklāšanas ceremoniju un nēģu zupas baudīšanu Carnikavas parkā.

Arī šajos svētkos neizpaliks dažādi nēģu gardumi, amatnieku tirdziņš, sporta turnīri, izjādes ar zirgiem, kā arī citas atrakcijas lieliem un maziem. Īsi pirms pusnakts būs svētku uguņošana pie Gaujas dūdu un bungu grupas «Auļi» pavadījumā, bet svētku noslēgumā būs zaļumballe līdz rītam kopā ar grupu «Keksi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu