Spānijā aizvadīta ikgadējā tomātu kauja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Spānijā aizvadīta ikgadējā tomātu kauja, kurā piedalījās apmēram 20 tūkstoši cilvēku. Tomātu kaujā Bunjolā tika izlietotas vairāk nekā 160 tonnas tomātu.

Daži dalībnieki bija ieradušies interesantos kostīmos, bet lielākā daļa valkāja vienkāršus T-kreklus, ko nebija žēl nosmērēt, un aizsargbrillēs.

Lai izvairītos no savainojumiem, dalībniekiem tika norādīts pirms mešanas tomātus saspiest plaukstā.

Apmētāti tika ne vien tomātu festivāla «La Tomatina» dalībnieki, bet arī cilvēki, kuri notiekošo vēroja no tuvējo māju balkoniem.

«Augusta pēdējā nedēļa ir labākā nedēļa gadā, vissabiedriskākā nedēļa,» sacīja kanādiešu fotogrāfs Deivids Tratlass, kurš tomātu kaujās piedalās 15.reizi. «Nevaru iedomāties, ka šajā laikā būtu jebkur citur, nevis šajā pilsētā kopā ar visiem šiem cilvēkiem.»

Pēc tomātu kaujas Bunjolas ielas bija pārklātas ar šķidru, sarkanu masu. Kad pasākums beidzās, rīkotāji ar šļūtenēm noskaloja ielas, bet dalībnieki devās uz publiskajām dušām.

Tomātu kauju izcelsme nav skaidri zināma, taču leģenda vēsta, ka «La Tomatina» aizsākās 40.gadu vidū, kad vairāki jaunieši tika izraidīti no kādiem svētkiem un sāka mētāties ar ēdienu netālu no pilsētas laukumā novietota dārzeņu kioska.

Protests esot atkārtots katru gadu, līdz 1957. gadā tika nolemts to padarīt par festivālu. 90.gados tas iekaroja starptautisku popularitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu