Festivāla «Via Baltica» pasākumus šovasar apmeklējuši 4200 skatītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Līga Evaldsone

Festivālu «Via Baltica», kas šogad norisinājās no 28. jūlija līdz 2. septembrim Liepājā un Kuldīgā, apmeklējuši 4200 skatītāju, informē festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna.

Festivālā «Via Baltica» sesto gadu satikās mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai nozīmīgā akcija «Baltijas ceļš», šis kultūras notikums pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju pasākumos Liepājā un Kuldīgā. Šogad festivāla programmā bija divas izstādes, astoņi koncerti un Pētera Krilova dokumentālās filmas «Uz spēles Latvija» kino seanss. Kopumā festivāls šogad piedāvāja 11 pasākumus, no kuriem lielākā daļa bija bez maksas.

Šogad vairāk nekā iepriekšējos gadus festivālu apmeklējuši tūristi no citām valstīm. Festivāla norise tika atspoguļota arī Lietuvas, Igaunijas un Spānijas, kā arī angliski rakstošajos Baltijas medijos. Festivāls šogad arī nonācis mūzikas informatīvās vietnes «Best of Baltic Entertainment» uzmanības lokā.

Kopumā šogad festivālu apmeklējuši vairāk nekā 4200 skatītāju, kamēr pagājušajā gadā tie bija aptuveni 2740 apmeklētāji.

Festivālu organizēja nodibinājums «Via Cultura» ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Kopējās festivāla izmaksas bija 30 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu