Video: Rīgas ielās «Baltā nakts 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt kultūras un mākslas baudītāji devušies Rīgas ielās, lai ļautos mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» maģijai, kuras pamatprogrammu veido vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, tostarp, koncerti, instalācijas un skulptūras pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas sacensības un lasījumi un filmu programmas.

TVNET pirmā pietura ir Latvijas Nacionālais Teātris, kurā apmeklētāji var iekļūt īstā labirintā. Pie teātra izveidojusies gara, jo gara rinda!

Detalizētāk - www.baltanakts.lv

Par «Baltās nakts» centrālo un lielāko projektu šogad kļuvusi «Tēlniecības Kvadriennāle Rīga», kas piedāvā lielisku iespēju iepazīt un iedziļināties mūsdienu tēlniecības starptautiskajās norisēs.

Pie Brīvības pieminekļa tiks izstādīts pasaulē lielu interesi raisījušais Kanādas mākslinieku objekts, interaktīva instalācija «Cloud» jeb «Mākonis», kurš daudz ceļojis pa pasauli un iemantojis zināmu popularitāti.

Vērmanes dārzs
Vērmanes dārzs Foto: no sociālajiem tīkliem
Francijas institūts
Francijas institūts Foto: no sociālajiem tīkliem

«Baltā nakts» Rīgā notiks 11. reizi un tā ir daļa no starptautiska projekta «Eiropas Baltās naktis», ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Šobrīd «Balto nakti» vai līdzvērtīgus pasākumus organizē arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas. Rīgā forumu «Baltā nakts» organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

Visi «Baltās nakts» pasākumi ir bezmaksas un brīvi pieejami visiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu