8 interesantas lietas, kas jūs sagaida Zviedrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz ar zelta rudeni nevajag aizmirst par atpūtu, ko sniedz mazie ceļojumi tepat pie kaimiņiem. Viens no iecienītākajiem galamērķiem ir Zviedrija. Par īpašu piedzīvojumu to var pārvērst, dodoties ceļojumā ar kuģi Stena Line un noķerot mazos ziemeļu puses noslēpumus.

Zviedru logiem nav žalūziju vai aizkaru. Kopš seniem laikiem šī tradīcija vēsta, ka mājas iedzīvotājiem nav noslēpumu vai aizdomīgu lietu. Pretī logam nereti tika novietots spogulis, lai varētu sekot notikumiem ārpusē. Tā sievām arī bija iespēja nepalaist garām vīru atgriešanos no jūras.

Zviedrija importē atkritumus. Zviedrijā to šķirošana ir tik attīstīta, ka daļu atkritumu valsts pārdod alternatīvās enerģijas ražotājiem kā izejvielu.

Tikai kredītkartes. Zviedrija ir viena no pirmajām valstīm, kura lēnām atsakās no skaidras naudas maksājumos. Arvien biežāk parādās uzraksti «maksāt tikai ar karti». Pat ielu avīžu pārdevēji staigā ar bankas karšu lasītājiem.

Foto: publicitātes

Kafijas pauze kā likums. Fika – Zviedrijā oficiāla kafijas pauze, kura ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Neviens darbs nevar būt svarīgāks par šo 5 – 10 minūšu ilgo kafijas pauzi.

Angļu valoda kā otra valsts valoda. 89% zviedru neatkarīgi no vecuma un dzimuma brīvi runā angļu valodā. Tās apgūšana sākas jau ļoti agrā bērnībā, bet darba tirgū zviedru valodas nezināšana nav problēma.

Vieni no labākajiem ceļiem pasaulē. Zviedrija ir izcila vieta, lai ceļotu ar auto. Vēl ērtāku veidu piedāvā Stena Line kuģis, kurš ļauj nokļūt Zviedrijā ar savu auto, tādējādi dodot iespēju būt neierobežotam un impulsīvam ceļojuma plānā.

Foto: publicitātes

Daba pieder visiem. Zviedrijā neviens nedrīkst ierobežot piekļuvi dabai. Telts celšanas vieta un ezera izvēle ir Tevis paša ziņā. Daba pieder visiem, bet nedrīkst aizmirst par tīrību un pieklājību.

Foto: publicitātes

Reklāmas tikai no 12 gadiem. Zviedrijā ir aizliegts veidot reklāmas, kuru mērķauditorija ir bērni, jaunāki par 12 gadiem. Smaidīgi multfilmu varoņi ar saldumu kaudzēm bērnus šajā valstī TV ekrānos vairs nekārdina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu