Liepājas koncertzāle ieguvusi divas starptautiskas arhitektūras un būvniecības godalgas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» ēka oktobra nogalē ieguvusi godalgas divos starptautiskos arhitektūras un būvniecības konkursos - pirmo vietu Amerikas arhitektūras balvas kategorijā «Daudzfunkcionālā arhitektūra» un otro vietu Eiropas betona ražotāju asociācijas rīkotajā konkursā, informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

25. oktobrī Ņujorkā tika pasniegta Amerikas arhitektūras balva «American Architecture Prize», kas godina izcilu arhitektūru visā pasaulē. Austriešu arhitekta Folkera Gīnkes izstrādātais Liepājas koncertzāles projekts ieguvis pirmo godalgu kategorijā «Daudzfunkcionāla arhitektūra».

Amerikas arhitektūras balvas mērķis ir godināt izcilu dizainu arhitektūras, interjera un pilsētplānošanas kategorijās ar mērķi popularizēt ievērojamas arhitektūras novērtējumu pasaulē. Uzvarētājus izvēlējās starptautisku ekspertu žūrija, kuru starpā ir Gugenheima fonda un muzeja arhitektūras un digitālo projektu kurators Trojs Teriens, Jeilas Universitātes profesore Pegija Dīmere, Hārvarda Universitātes profesors Bens van Berkels un daudz citu nozares ekspertu.

Savukārt 28.oktobrī Romā foruma «Itālijas betona dienas» laikā norisinājās Eiropas betona ražotāju balvas «European Concrete Award» pasniegšanas ceremonija, kurā koncertzāle «Lielais dzintars» saņēmusi otro godalgu līdzās Nīderlandes un Īrijas publisko celtņu projektiem.

Reizi divos gados Eiropas Betona ražotāju asociāciju apvienība, kurā apvienojušās 11 Eiropas valstis, izvēlas labākos ēku un civilās inženierbūves projektus. Apvienība šogad aicināja iesniegt vērtēšanai interesantus ēku un civilo inženierbūvju projektus. Balvai bija pieteikušies dalībnieki no Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Somijas, Vācijas, Īrijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Lielbritānijas. Projektus vērtēja starptautiska žūrija, ņemot vērā dizainu, konstrukciju, vizuālo veidolu un būves iekļaušanos apkārtnē, būvē izmantotā betona īpašības, novatorisku betona pielietojumu būves struktūrā, konstrukcijās vai formā, darbu izpildījumu un apdari.

Šogad Liepājas koncertzāles projekts ieguvis vairākas starptautiska un nacionāla mēroga arhitektūras atzinības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu