Luvra varētu uzņemt mākslas priekšmetus no Irākas un Sīrijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Luvrā nākotnē varētu tikt izvietoti apdraudēti kultūras dārgumi no Irākas, Sīrijas un citām konfliktu plosītajām valstīm, otrdien paziņojis Francijas prezidents Fransuā Olands.

Šie objekti varētu tikt izvietoti speciāli mākslas priekšmetu uzglabāšanai izbūvētā ēkā Ziemeļfrancijā. Glabātuvi plānots pabeigt līdz 2019.gadam, un tās pamatuzdevums būs Luvras muzeja kolekcijas uzglabāšana.

Olands sacīja, ka papildus galvenajam uzdevumam glabātuvei būs arī cita loma, «kas diemžēl saistīta ar notikumiem, drāmām un traģēdijām (..) visur, kur māksla ir briesmās teroristu dēļ, jo barbari nolēmuši to iznīcināt».

Kā konkrētus piemērus Olands minēja Sīriju un Irāku.

Viņš sacīja, ka Francija decembrī ar savu ideju nāks klajā apdraudētajam kultūras mantojumam veltītā konferencē Abū Dabī, kur tiks atklāts fonds 100 miljonu ASV dolāru (91 miljona eiro) savākšanai apdraudēto mākslas priekšmetu glābšanai.

Arī šo fondu izveidot ierosinājis Olands.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu