Mirusi pirmā Kannu kinofestivāla labākās aktrises balvas saņēmēja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijā 96 gadu vecumā mirusi aktrise Mišela Morgāna, kas piedalījusies filmās kopā ar Hamfriju Bogartu un Frenku Sinatru un bija pirmā Kannu kinofestivāla labākās aktrises balvas saņēmēja.

Francijas prezidents Fransuā Olands, paziņojot par zilacainās un tautā mīlētās aktrises nāvi, norādīja, ka Morgāna bija «leģenda, kas ietekmēja vairākas paaudzes».

Viņas ģimene informēja, ka aktrise mūžībā aizgāja otrdien. Francijas plašsaziņas līdzekļi norādīja, ka precīzs Morgānas nāves cēlonis netiek atklāts.

Otrā pasaules kara laikā Morgāna dzīvoja Holivudā, kur filmējās vairākās kinolentēs, tostarp Kerola Rīda «The Fallen Idol» («Kritušais elks»).

1920.gada 29.februārī dzimusī aktrise, kuras īstais vārds bija Simona Rusela, bija precējusies ar amerikāņu režisoru Viljamu Māršalu. Šajā laulībā, kas tika šķirta 1948.gadā, dzimis viens bērns - aktieris Maiks Māršals, kurš 2005.gadā 60 gadu vecumā aizgāja mūžībā. Vēlāk viņa bija precējusies arī ar franču aktieri Anrī Vidālu un aktieri un režisoru Žerāru Urī. Šīs laulības beidzās pēc vīra nāves.

Pēc kara viņa atgriezās Francijā un 1946.gadā par darbu, atveidojot nedzirdīgu sievieti Žana Delanuā filmā «La Symphonie Pastorale», Morgāna saņēma labākās aktrises balvu Kannu kinofestivālā. Togad kinofestivāls notika pirmo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu