Ziemassvētku pasākumu ceļvedis: dievkalpojumi, koncerti, tirdziņi....

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad gada baltākie svētki iekrīt brīvdienās, tāpēc šonedēļ ierasto brīvdienu ceļvedi veltīsim Ziemassvētkiem!

 
Foto: TASS/LETA

23. decembris: džezs, oratorijas, masku balle

Ziemassvētku džeza koncerts «Celebrating Ella Fitzgerald»

23. decembrī Lielajā ģildē orķestra «Rīga» bigbends diriģenta Valda Butāna vadībā, solisti Ilona Bagele, Ieva Kerēvica, Evilena Protektore, Roberts Memmēns un mūzikas žurnālists Raitis Zapackis aicina klausītājus rast svētku sajūtu Ziemassvētku džeza koncertā «Celebrating Ella Fitzgerald». Skanēs džeza un vokālās kompozīcijas no Ellas Ficdžeraldas repertuāra, tostarp Ziemassvētku dziesmas.

Atskaņo Riharda Dubras Ziemassvētku oratoriju

23. decembrī koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» un Latvijas Nacionālas operas solistiem Lauru Grecku un Mihailu Čuļpajevu atskaņos Riharda Dubras «Ziemassvētku oratoriju». Oratorio in Natali Gaudio tapusi 2011. gada karstā vasarā, pirmatskaņota pirms pieciem gadiem Ziemassvētkos.

Foto: publicitātes

Aleksandra Antoņenko solokoncerts

Jūrmalā 23.12. plkst. 19:30 Dzintaru koncertzālē ar solokoncertu uzstāsies Aleksandrs Antoņenko. Aleksandrs Antoņenko ir viens no vispazīstamākajiem latviešu tenoriem, kurš pēdējos desmit gados iepazinis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot un izdzīvojot vadošās tenora lomas, kopskaitā jau tuvu pie trīsdesmit. Koncertā piedalīsies Aleksandrs Antoņenko (tenors) un Daniels Pavļuts (klavieres). Programmā latviešu komponistu dziesmas.

Koris «Balsis» un Ints Teterovskis Ziemassvētku koncertā

Turpinot tradīciju, gada noslēgumā jauniešu koris BALSIS ikvienu aicina uz koncertiem Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā 22., 23. decembrī plkst. 20.00 un 25. decembrī plkst. 23.00. Noslēdzot 2016. gada krāšņo koncertu, festivālu un konkursu maratonu (76 koncerti!), BALSIS un diriģents Ints Teterovskis sagatavojuši jaunu kora tradicionālo Ziemassvētku koncerta programmu. Šoreiz koncertu atslēgas vārds ir SVĒTKI! Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi, kuri jauniešu korim BALSIS radījuši spēcīgas un nozīmīgas sajūtas. Pārliecība, ka svētki rodas tad, kad gaisā jaušama labsajūta un miers, aizrautība un nezināmais. Koncertā SVĒTKI! skanēs klasiskas un nesen dzimušas kormūzikas pērles. Līdzās tādiem latviešu autoriem, kā Dubra, Zilveris, Vaivods, skanēs arī Hendelis, Brāmss, Rahmaņinovs, Sisasks.

Foto: publicitātes

Ziemassvētku masku balle

23. decembrī plkst. 22.00 Jēkabpils Tautas namā Jēkabpils Jauniešu dome aicina uz ikgadējo Ziemassvētku masku balli «Nakts maskarāde 2016». Šogad apmeklētājus priecēs krāšņāko tērpu nominācijas, pārsteidzošas balvas un loterija, lieliska mūzika, reibinošas dejas un fotostudija, kā arī noslēpumiem pilna vakara kulminācija brīdī, kad pulksteņi iezvanīs pusnakti.

Jāņa Lūsēna ziemas koncertprogrammas «Kā man tevi sasildīt» koncerts

Komponists Jānis Lūsēns, turpinot pērn iesākto tradīciju, arī šogad veido jaunu Ziemassvētku programmu. Pagājušajā gadā ar publikas milzu atsaucību un mīlestību pārpildītos Latvijas dievnamos un koncertzālēs izskanēja Lūsēna programma ar Anci Krauzi un Zigfrīdu Muktupāvelu, šogad komponists vienkopus pulcējis divus citus lielisku un spēcīgu balsu īpašniekus – Andri Ērgli un Anniju Putniņu. Piedaloties izcilajam vijolniekam Raimondam Ozolam, zvanu ansamblim Primus, Jāņa Lūsēna instrumentālajai grupai un pilsētu labākajiem koriem, top programma «KĀ MAN TEVI SASILDĪT». Ziemassvētku koncerti «Kā man tevi sasildīt» skanēs Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Madonā, Alūksnē un Rīgā.

Foto: publicitātes

Dikļu pilī ar Ziemassvētku koncertprogrammu uzstājas Igo

23.decembrī plkst. 17:00 Dikļu pilī dienu pirms svētkiem viesosies Igo ar jaunāko Ziemassvētku koncertprogrammu «Vējš sola lapai debesis» sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu, iekļaujot gan visiem zināmas Ziemassvētku kompozīcijas, gan jaunradītus skaņdarbus.
Koncertā skanēs dziesmas, ko Igo ieskaņojis, domājot par Ziemassvētku laiku, dziesmas no Igo zelta repertuāra, kopdarbi ar Jāni Strazdu un arī pasaules mūzikas klasika. Īpašu noskaņu koncertam radīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe Marta Kauliņa ar perkusijām un citiem sitaminstrumentiem.

Foto: publicitātes
 
Foto: Ieva Makare/LETA

24. decembris: tirdziņi

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Darba laiki
Darbdienās 10:00 - 20:00
Piektdienās, sestdienās 10:00 - 22:00
Svētdienās 10:00 - 20:00
24. decembrī 10:00 - 18:00

Mīlestības egles Ziemassvētku tirdziņš Līvu sētā

Radošās darbnīcas katru nedēļas nogali,
no 27.11.2016. līdz 31.12.2016.

Ziemassvētku tirgus Esplanādē

Katru dienu 11:00 - 19:00.

Rokdarbnieku - invalīdu Ziemassvētku tirdziņš

Katru dienu līdz 30.12.2016. No plkst. 10:00 tirdzniecības centrā «Domina Shopping».

Gada nogale Kalnciema kvartālā

24. un 25. decembrī 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla tirdziņā varēs ne tikai iegādāties garšīgu vietējo mājražotāju pārtiku un neparastus amatnieku darinājumus, bet arī baudīt karstvīnu un piparkūkas, kā arī sarūpēt pēdējās Ziemassvētku dāvanas. Ziemassvētku priekšvakarā, 24.decembrī plkst. 12.00-14.00 pirmo reizi Kalnciema kvartālā viesosies īsts Ziemassvētku vecītis «1:1», kas uzklausīs bērnu mīļākos dzejolīšus pie svētku egles. Savukārt pēdējā šā gada tirgū - Vecgada dienā, 31.decembrī 10.00-16.00, varēs liet laimes kārtīgā čuguna katlā. Rūpējoties par mazākajiem apmeklētājiem, 25. decembrī plkst. 12.00 un 14.00 notiks apvienības «3 māsas» izrāde.

Foto: Ieva Makare/LETA

 
Foto: publicitātes

25. decembris: Meklētāja Roze, Sudraba slidas, Ave Maria, Sniegavīra ekspresis

Rēzijas Kalniņas un draugu Ziemassvētku koncerts «Meklētāja Roze»

25. decembrī Rīgas J. Sv. Ģertrūdes baznīcā notiek Ziemassvētku programma «Meklētāja Roze» ar Imanta Kalniņa mūziku, aicinot uz mirkli apstāties ikdienas steigā un nokļūt mūzikas brīnumainajā pasaulē. Koncertā piedalās grupas «The Sound Poets» solists Jānis Aišpurs; Rēzijas vīrs un draugs – diriģents Ainārs Rubiķis; dziedātāja Ilze Dzenīte, kuru Rēzija dēvē par savu dvēseles māsu; Dailes teātra aktrise un Rēzijas skatuves krustbērns Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kā arī mūziķi, «kuriem ir svarīgi Ziemassvētku laikā muzicēt par godu Jēzus piedzimšanai un mūsu – cilvēku – pestīšanai», bet programmā iekļautas skaistākās dziesmas ar dzejnieku Veltas Tomas, Paulīnas Bārdas, Valdas Moras, Zinaīdas Lazdas, Kārļa Skalbes un Jāņa Poruka vārdiem.

Ziemassvētku koncerts «Ave Maria»

Svētdien, 25.decembrī, plkst. 19:00 Rīgas Doma laukumā notiks EIROPAS ZIEMASSVĒTKI. "Sergejs Jēgers. AVE MARIA"

Sergejs Jēgers (kontrtenors)
Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles)
Agnese Kanniņa-Liepiņa (vijole)
Jānis Stafeckis (kontrabass)

Programma: J.S.Bahs, G.F.Hendelis, Dž.Kačīni, H.Pērsels, S.Franks, K.Sensānss, V.Vavilovs

Foto: publicitātes

Mūziķu apvienības «Tev tuvumā» Ziemassvētku koncerts

Notiek mūziķu apvienības «Tev tuvumā» Ziemassvētku koncerts. Koncertiem aktīvi gatavojas mūziķu apvienība «Tev tuvumā». Šogad pamatsolistu statusā Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, un kāds no īpašajiem viesiem (Inese Kučinska, Vilis Daudziņš, Kartīne Pasternaka, Ģirts Ķesteris, Viktorija Streiča, Elīna Vaska), bet uz skatuves kāps arī grupa «Putnu balle», Agate Ozoliņa (čells), Jānis Miltiņš (klavieres), Valters Sprūdžs (bass) un Kaspars Kurdeko (sitamie instrumenti).

ĪPAŠIE VIESI:

25.dec. Rīgas Torņakalna lut. baznīca VILIS DAUDZIŅŠ
26.dec. Jelgavas Sv.Annas lut. baznīca VILIS DAUDZIŅŠ

Ķīpsalas hallē notiks Ziemassvētku mūzikas koncerts «Sudraba slidas»

25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē notiks Rīgas Ziemassvētku koncerts «Sudraba slidas», kas veidots pēc sirsnīgā Mērijas Meipsas-Dodžas Ziemassvētku stāsta motīviem. Koncertā piedalīsies iemīļotie aktieri Dita Lūriņa, Juris Žagars, izcilais džeza mūziķis Daumants Kalniņš un latviešu estrādes leģenda Žoržs Siksna, kas izpildīs populāras latviešu un ārzemju komponistu Ziemassvētku dziesmas un klasiskās mūzikas šedevrus. Koncertā piedalīsies arī vokālā grupa «Framest», koris «Maska», Emīla Dārziņa jauktais koris un orķestris «RĪGA». Diriģents – Valdis Butāns. Koncertu sākums 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 14.00.

Foto: publicitātes

Koncerts «Sniegavīra ekspresis» kopā ar Ralfu Eilandu, Kristīni Prauliņu un «Very Cool People»

25. decembrī mūzikas namā «Daile» notiek skanīgs un ģimenisks Ziemassvētku koncerts «Sniegavīra ekspresis».
Dziedāt līdzi un sagaidīt vakaru pacilātā noskaņojumā ielūdz muzikālais hameleons Ralfs Eilands, dzirkstošā fanka grupa «Very Cool People» un samtainā vokāliste Kristīne Prauliņa. Koncertā iespēja baudīt mūziķu vokālos un instrumentālos talantus, taču vēl vairāk – dziedāt līdzi, līksmot un emocionāli sildīties vienam pie otra. Programmā iekļautas kompozīcijas, kas vieno un uzmundrina cilvēkus visā pasaulē: «Zvaniņš skan», «Laba slava sniedziņam», «Jingle bells rock», «Santa Claus ir coming to town» un citas. Izpildot mums tik nozīmīgās dziesmas «Klusa nakts», neiztrūkstoši tiks šķetināts stāsts par mūsu sapņiem, ilgām un iekšējo - noslēpumaino pasauli.

 
Foto: publicitātes

26. decembris: Brīnumskapis, Kaijakam 85

Ar koncertu atzīmēs Jāņa Kaijaka 85 gadu jubileju

26. decembrī plkst.17 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» notiks pedagoga, diriģenta un komponista Jāņa Kaijaka 85 gadu jubilejai veltīts koncerts ar paša maestro piedalīšanos, informē Latvijas Operetes fonda sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča. Koncertā piedalīsies soprāni - Laura Purena un Anastasija Vorobjova, mecosoprāns Helēna Sorokina un baritons, Latvijas operetes fonda solists Nauris Indzeris. Jubilejas koncertā piedalīsies īpašie viesi - Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), kas pirmo skatuves pieredzi guvusi Kaijaka iestudētajās un diriģētajās operetēs, un tenors Kārlis Rūtentāls, kuru skatītāji atceras kā Tonija lomas atveidotāju partnerībā ar Ingu Šļubovsku-Kancēviču Imres Kalmana operetē «Cirka princese».

«Brīnumskapis» izsludina koncertturneju

Populārākā un lielākā mūzikas, dejas un dzejas programma ģimenēm ar bērniem «Brīnumskapis» decembrī aicina uz Ziemassvētku izrādēm visā Latvijā. Decembrī «Brīnumskapja» varoņi Kaķīša Laķīša vadībā dosies ciemos pie saviem klausītājiem visā Latvijā, lai kopīgi nosvinētu Ziemassvētkus un atklātu mūzikas daudzpusīgumu, pārvēršot dziesmas bildēs un gleznās! 26.12.2016. plkst. 12.00 un 15.00 Dzelzceļa muzejā Rīgā. Brīnumskapī mīt Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Karīna Tropa, Roberts Rasa, Anrijs Grinbergs un Egija Abaroviča.

 
Foto: Reuters/LETA

Dievkalpojumi - to norises laiki

Dievkalpojumi un to norises laiki dažādās Rīgas draudzēs Ziemassvētku laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu